Dertienjarige opgepakt voor brandstichting middelbare school in Roermond 

In Roermond heeft de politie een jongen van 13 jaar aangehouden. De knul wordt ervan verdacht brandgesticht te hebben op zijn eigen middelbare school. Hij zou een kantoorruimte in het Broekhin College in brand hebben gestoken uit onvrede met een docent. 

De jongen is dertien en daarmee minderjarig, hij zit in beperking wat zoveel wil zeggen als: hij kan behalve met zijn advocaat met niemand praten. Dat betekent ook dat de politie verder geen uitleg kan geven. 

Brandstichting gericht tegen docent

De brand brak zaterdag 11-02 uit. De verdachte schreef leuzen, waaruit blijkt dat de brandstichting gericht was tegen een docent van de school. Een kantoor van de school brandde helemaal uit. De leraar tegen wie de brandstichting gericht zou zijn, zou in die ruimte gewerkt hebben. 
 
De directeur van de school vindt de brand bedreigend, niet alleen voor de docent die met name genoemd wordt, maar voor de hele school. 

De dader heeft een filmpje online gezet, waarin te zien is hoe het kantoor in brand staat en hoe de vlammen onder de deur doorkomen. Vervolgens verschijnt een tekst op het filmpje met de naam van de leraar en een scheldkanonnade. De dader heeft ook zichzelf gefilmd. 

Maandag beginnen op school gewoon weer de lessen, maar krijgt iedereen wel de kans zich uit te spreken en vragen te stellen. 

Van de redactie 

Ik heb vele jaren onderwijs gegeven, maar dat een kind brand sticht om een docent te pakken te nemen, dat was een nieuwe voor me. Brandstichting moet je echt wel plannen, het was dus niet zomaar een daad in een opwelling. Het filmpje dat hij online zet, getuigt ook van een weloverwogen daad. Maar…het kind zet ook zichzelf bij de brand online! Tja, iedereen his 5 minutes of fame. Maar om dat nu te doen terwijl je meer dan een beetje illegaal bezig bent… Die snap ik dan weer niet zo goed. 
Ik krijg het gevoel dat dit kind meer dan een beetje in de war, is. Ik wens hem, zijn ouders, zijn omgeving en de bedreigde docent heel veel sterkte. 

Bron Ad, lees het daar helemaal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *