Drama Duitse school: Nederlander steekt in op meisje (7), begeleidster redt haar leven

Bij een steekincident op een basisschool in Duitsland, vrijdagavond, is een Nederlandse man opgepakt. De man heeft een meisje van 7 en haar begeleidster aangevallen en ernstig verwond. Waarom hij dat deed is nog niet bekend. Op zaterdagmorgen stond de dader al voor de onderzoeksrechter in Stuttgart. Deze besloot dat de man minimaal voor de komende 6 maanden in de gevangenis zit.

De begeleidster van het meisje heeft erger weten te voorkomen door haar tussenkomst en wist de verdachte te verjagen. Voor zover bekend was de aanval volkomen willekeurig. De Nederlander was nog niet bekend bij de politie. Ook lijken ze geen bekenden van de verdachte te zijn. Er wordt nog onderzocht waarom de man zomaar op het meisje in begon te steken, hierbij wordt ook rekening gehouden met psychische problemen.

Zowel het meisje als haar begeleidster liggen in het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar.

Steekincident door verdachte zelf gemeld

Nadat het steekincident had plaatsgevonden waarschuwde de Nederlander zelf een voorbijganger in Stuttgart. Hij legde uit dat hij verantwoordelijk was voor het drama in Esslingen en vroeg de voorbijganger om de politie te bellen. De verdachte liet zich vervolgens probleemloos arresteren.

De basisschool was eigenlijk gesloten vanwege de pinkstervakantie, maar draaide een speciaal vakantieprogramma. Toen de verdachte binnenkwam werd hij wel aangesproken. Hij rende echter de kelder in en viel het 7-jarige meisje en de begeleidster aan met een keukenmes. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. De politie zette een grootscheepse zoekactie op touw, waar zelf een helikopter aan te pas kwam. Het vermoedelijke wapen werd in de buurt van de school gevonden.

Tijdens het drama waren in totaal ongeveer 20 kinderen aanwezig in de school. De kinderen die het zagen gebeuren krijgen slachtofferhulp.

Lees het artikel ook op AD

Of lees verder op Baby en Kind: Vermiste baby van vermoorde ouders gevonden na 42 jaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *