De ‘paniekjaren’ van succesvolle vrouwen: ‘Ze denken vaak dat vlot zwanger worden nog wel lukt’

nieuws

Zwanger worden kan op veel manieren en om veel verschillende redenen nog wel eens tegenvallen.
Vrouwen die met succes een mooie carrière hebben opgebouwd, hebben vaak moeite om hun kinderwens werkelijkheid te laten worden. Soms omdat ze geen partner hebben, vaak omdat ze dachten nog genoeg tijd te hebben en dan begint die biologische klok ineens razend snel te tikken en werkt tegen ze. Kinderwenscoach Viki Peeters, ondersteunt zulke vrouwen

Zij werkte al jaren als coach voor vrouwen met een kinderwens  maar – nog – geen kind. Na een tijd begon het haar op te vallen hoe vaak dat uiterst gedreven ambitieuze en succesvolle vrouwen waren. Inmiddels begeleidt de Vlaamse coach specifiek deze groep vrouwen.
Veel van haar cliënten zijn vrouwen die op latere leeftijd een kind willen, maar daar ook weer over twijfelen en het idee hebben dat ze niet genoeg tijd meer hebben.
Er zijn ook alleenstaande vrouwen die zich zelf de vraag stellen of ze dan zonder partner een kind willen. Ze komen bij een coach in wat genoemd wordt panic years. Het is nu of….inderdaad: nooit meer.
Het zijn echt geen eenvoudige beslissingen: moeder worden op deze leeftijd, moeder wordne via een donor, wil ik wel alleenstaande moeder zijn?

Hoe komt het dat vooral succesvolle vrouwen hulp nodig hebben bij het nemen van een beslissing rond hun kinderwens

Hoe komt het dat het veelal ‘succesvolle’ vrouwen zijn die deze hulp nodig hebben?

Veel vrouwen in deze categorie hebben heel drukke en veel eisende banen, advocaten, medisch specialisten of vrouwen met een eigen bedrijf waar ze vaak keihard voor geknokt hebben. Hoe het is, is het maar onderzoek laat zien dat juist deze groep vrouwen op middelbare leeftijd nog geen moeder is. Dat is vaak geen heel bewuste keuze. Het leven was vol met studie en mooie goede banen. Alles gaat eigenlijk heel soepel en veel vrouwen denken dat het moeder worden net zo soepel zal verlopen.

Echter: onderzoek toont aan dat hoe succesvoller de vrouw, hoe lastiger het is om een partner te vinden. Dat komt voor een deel ook omdat deze vrouwen lange dagen maken. Op zoek naar een leuke partner? Daar blijft geen tijd voor over…
En natuurlijk: er zijn nog altijd mannen die liever hebben dat een vrouw minder kan dan zij dan meer….

Lees het volledige artikel op het AD paniekjaren

lees ook tokofobie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *