Jongen loopt ernstige brandwond op door TikTok-challenge met vuurwerk

In Ede heeft een jongen zichzelf derdegraads brandwonden bezorgd doordat hij mee deed aan een vuurwerkchallenge . Deze Challenge waart rond op het social media platform TikTok, een platform dat bij kinderen ( en volwassenen ) mateloos populair is.

De melding komt van de politie Ede, die natuurlijk waarschuwt voor de gevaren van vuurwerk. Het ijkt erop of kinderen worden aangespoord om op een onveilige manier vuurwerk af te schieten. En dat dat goed mis kan gaan, bewijst het incident in Ede.

Wat gebeurde er?

De jongen stak het vuurwerk af, ging er op staan en begon er op te stampen. Waar hij ie op gerekend had, was dat een deel van het vuurwerk vast kwam te zitten in de zool van zijn schoen. Het vuurwerk brandde dwars door de schoen heen en bezorgde het kind derdegraads brandwonden.

Stunten met vuurwerk

Stunten met vuurwerk is verboden. Het veroorzaakt een boel overlast en het is gevaarlijk, zegt de politie. Ze adviseert mensen dringend dit soort challenges op social media te negeren en alleen met oud en nieuw veilig en legaal vuurwerk af te steken

Van de redactie

Dit jongetje heeft natuurlijk enorm geboft. Het had heel wat erger kunnen aflopen! Waarschijnlijk heeft hij niet al te zwaar vuurwerk gebruikt….
Het klink niet aardig maar ik hoop dat hij een flinke boete heeft gekregen voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Dat zal zijn vriendjes er misschien van overtuigen dat ze hem beter niet na kunnen doen.

Vragen over deze challenge

Dit stukje roept bij mij een heleboel vragen op.

1)In de eerste plaats, waar haalt een jong kind op dit moment vuurwerk vandaan? Het is nog lang geen vuurwerk tijd. Oke, vuurwerk wordt tegenwoordig drie weken voor oud en nieuw al verkocht, maar zover zijn e nog niet.

2)Heeft de politie kunnen achterhalen waar het vuurwerk vandaan kwam en de rest fijn in beslag genomen, zodat er niet nog meer kinderen brandwonden oplopen en illegale vuurwerkhandelaren leren dat illegaal vuurwerk verkopen niet loont?

3)Hoe kan het een dergelijke gevaarlijke challenge op TikTok de ronde doet? Zitten ze daar te pitten of zo?

Bron AD en lees daar het hele verhaal

lees ook: wat doet een vaderloze opvoeding met een kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *