Zo pocheer je vis voor een babyhap

vis pocheren

snel cursus vis pocheren

Er zijn veel verschillende manieren om vis lekker klaar te maken: paneren en frituren of bakken is denk ik wel de bekendste manier. Maar je kan vis ook in aluminiumfolie vouwen en met citroen en kruiden in de oven gaar stoven. Dat is persoonlijk mijn favoriete manier.
Je kan een vis ook gewoon in een pan stoven met kruiden en wat water (wijn is lekkerder).
En je kan een vis pocheren. Wanneer je vis voor een babyhap maakt, is dat de beste manier.
Of – als je dat teveel werk vindt – in folie in de oven doen.

Geen vet voor je baby!
Ik zeg het toch nog maar even voor alle zekerheid: vet is op deze leeftijd echt onverantwoord. Het duurt nog zeker drie jaar voor je je kind mee laat eten van kibbeling en lekkerbekje!

Hoe moet je vis pocheren?

Ik zei, pocheren is de beste manier voor baby’s, maar let op: veel mensen vinden gepocheerde vis heerlijk omdat dat zo zacht van smaak is. ( en nu snap je direct waarom kleuters dit ook zo lekker vinden..)

zo doe je het:

Ingrediënten:

Vis: je kan kabeljauw gebruiken, dat is altijd goed. Maar weet je dat heek, bijna net zo smaakt als kabeljauw en de helft goedkoper is? Heek is ook de vis waar kibbeling van gemaakt wordt. Je eet et dus al jaren.
Verder heb je water nodig en kruiden.
Kruiden: er zijn heel veel lekkere combinaties mogelijk. Kies voor een babyhap zachte smaken: dille, peterselie etc

Wat moet je doen:

1)Breng het water aan de kook met de kruiden. Gebruik een pan waar je de vis plat in kan leggen en zorg dat je genoeg water hebt zodat de vis onder water ligt.
2) Dep je vis droog met een keukenpapier
3) Leg je vis in de pan, zorg dat hij onder water ligt en laat hem in het hete water liggen totdat hij helemaal wit is.
4) Draai dan het vuur uit, zet de pan met water en vis opzij en laat de vis nog 5 minuten in het water nagaren.
5) Haal de vis uit het water verkruimel de vis of maal hem tot puree en voeg hem bij de rest van de babyhap.  Zorg wel dat je de laatste graadjes uit de vis plukt!

zo zie je: vis pocheren: appeltje-eitje!

Je baby heeft maar een klein beetje vis nodig, dus de rest is voor de rest van de familie.
In dit recept ben ik ervan uitgegaan dat je gefileerde vis gebruikt. Maar niet gefileerde vis kan ook prima (persoonlijk durf ik dat niet)

lees ook eens: rode linzen balletjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *