Als de kinderen het maar niet zien!!

plakkers

Ben ik nu de enige moeder, die bang is van die plakkers in musea?

Ja ik bedoel die mensen die zich overal aan vastplakken.
“Daar hoef je toch niet bang voor te zijn”, zal je zeggen “die lui die doen jou niks, hoor. Die maken hooguit een schilderij van een paar miljoen kapot. Maar tjaa…wat zou het. Dat veel mensen daar met plezier naar keken? Lekker belangrijk. Er zijn nog schilderijen genoeg op de wereld”

Kinderen zien die plakkers

Maar ik kan daar niet zo rustig tegenover staan. Wat als mijn kinderen dit zien en denken: “goed idee! Ga ik ook doen!!”.
Ja dat kan toch zomaar gebeuren. Kinderen zijn creatief en vindingrijk. En wij moeders weten als geen ander hoe goed ze gedrag kunnen imiteren, wat wij niet willen zien.

Eet het vriendje met zijn ellebogen op tafel? Je kan er op rekenen dat jou welopgevoede schatjes dat de volgende avond ook doen. Weg is drie jaar lang “ellebogen van tafel!!”
Laat het buurjongetje knalscheten waar iedereen bij is? Jouw kinderen zijn de volgende week alle dagen in de weer met het schetenkussen (je had dat ding toch weggegooid?)
We kunnen de lijst moeiteloos uitbreiden. Maar waar het om gaat, is: kinderen kopiëren moeiteloos en razendsnel gedrag wat jij niet wil zien.

Straks zit ie daar, vastgelijmd…

Daarom moet je als moeder vlug naar een ander net overschakelen wanneer er weer ergens een plak actie is. Doe het, echt!
Want voor je het weet, heeft je oudste zich op de stoel voor de PC vastgelijmd, omdat jij vandaag spruitjes op tafel zet.
Ondertussen loopt de jongste te jammeren dat hij ook lijm wil…
Voor je het weet zitten je kinderen om de haverklap weer ergens aan vastgeplakt en kan je het schudden met je: “jongens daar moeten we toch eens over praten”

Denk niet “Ach met die kinderlijn kunnen ze geen kant op.” Kinderen zijn slim. Het zou me niet verbazen, dat je, als je nu gaat zoeken, moet constateren dat je tube  twee componentenlijm al is verdwenen.

Kijk eens onder de bedden, zou ik je aanraden…..

lees ook eens: het is weer snoeptijd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *