Ouders hebben goud in handen door telefoon op belangrijke momenten met hun kind weg te leggen

Kinder en jeugdpsychiater Marja van ’t Spijker is een grote voorstandster van minder mobiel telefoon gebruik in het contact met baby’s, peuters en kleuters

Het NVvP ( Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) is van mening dat het hoog tijd is voor onderzoek naar het effect op teveel met de telefoon bezig zijn, in de buurt van jonge kinderen. Marja  ’t Spijker is heel bang dat de gevolgen daarvan op latere leeftijd wel eens heel naar kunnen zijn  

Alle ouders hebben het beste voor met hun kinderen, zegt Marja, daar twijfel ik niet aan. Ik ben alleen bezorgd dat te veel telefoongebruik in de buurt van kleine kinderen schade kan toebrengen wellicht zelfs hechtingsproblematiek kan geven. En dat betekent problemen met het onderhouden van relaties en het omgaan met tegenslagen.

Over hechting en de mobiele telefoon

Naar hechting is veel onderzoek gedaan. En het allerbelangrijkste voor hechting is de lichamelijke en geestelijke aanwezigheid van de ouders.
Ouders moeten openstaan voor de signalen die hun kind uitzendt en dat kunnen heel subtiele signalen zijn ( zeker bij baby’s en peuters)
En tja…die mobiele telefoon is een enorme aandacht opslokker.

Haar advies aan ouders is dan ook: leg de telefoon op belangrijke momenten helemaal weg en zorg dat je er echt voor je kind bent.

Natuurlijk mag je als ouder best een appen of bellen, terwijl je baby in de kamer is. Het is enorm belangrijk dat er onderzoek komt, dat duidelijk maakt wanneer er nu sprake is van teveel smartphone gebruik.

Belangrijk op dit moment is om ervoor te zorgen dat er in het contact met je kind heel duidelijke tijden zijn zonder smartphone.

Reactie van de redactie.

Die mobiele telefoon heeft evenveel voor als nadelen, met als belangrijkste nadeel dat het gewoon verslavend is. De makers van Facebook en Insta hebben ook ronduit toegegeven dat ze daar op uit waren.
Natuurlijk kunnen we daar als ouders iets aan doen. Gewoon wegleggen dat ding. Geloof mij: het is bevrijdend

Bron Ad, waar je het hele verhaal kan nalezen
Lees op BabyenKind: aanvragen jeugd educatiefonds

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *