Zo moeder, zo dochter? Over Heidi Klum en Leni.

zo moeder zo dochter

Heidi Klum is een fotomodel, ze verdient haar geld ( en ze verdient best een boel) door in mooie kleren op mooie plaatjes te staan. Daar is helemaal niks mis mee, dat is een keurige manier om je brood te verdienen. Heidi is ook moeder en ze heeft een dochter. Helemaal leuk.

Nu heeft Heidi onlangs een lingerieshoot opgenomen, ook niks mis mee, je bent fotomodel of niet en lingerie showen levert vast veel meer op dan een spijkerbroek showen. Maar het opmerkelijke aan deze shoot, was dat ze het samen met haar achttien jaar oude dochter deed. Heel veel mensen vonden daar wat van.

Nu ben ik  –  in haar algemeenheid – van mening dat wij gewone stervelingen ons niet moeten bemoeien met beroemde gezinnen. Dat is in mijn ogen de enige manier om van die families af te komen. Als wij geen aandacht besteden aan de miljoenen en de ruzies van de Kardashians, dan is het snel over met hun miljoenen. Laat die Meilandjes in een bouwvallig chateautje slechte wijn achterover gieten, gewoon geen aandacht aan besteden, gaat het vanzelf over. ( precies dat wat je doet met zeurende kinderen)

Opmerkingen die vast gemaakt gaan worden

Echter in dit geval maak ik een uitzondering. Ik vind wat van Heidi. En ik ga dat met jullie delen.
De tegenstanders van deze shoot zeggen: dit is heel fout voor Leni. Daar gaat ze last mee krijgen.
Nou voor die voorspelling heb je geen glazen bol nodig. Natuurlijk krijgt dat kind daar last mee. Ze is net achttien, dat zijn haar klasgenootjes ook. Hoeveel fantasie heb je nodig om te bedenken wat de jongens uit de klas (omgeving) gaan zeggen: “He Leni, leuke slip heb je aan, wanneer trek je hem uit” of “lekkere tieten heb jij zeg!”, lijken mij nog de vriendelijkste woorden. Het is niet moeilijk veel vervelender dingen te bedenken.

Waarom, doet een moeder haar dochter dat aan? Om haar carrière een boost te geven? Wat is dat voor een carrière zeg, als je daar als achttienjarige voor de hele wereld in je bh en slip moet gaan staan. Ook al is het nog zo’n smaakvolle slip, het is niet wat je noemt: leuk.
Laat zitten die carrière, Leni je bent achttien je kan ook een vak leren.

Waarom deze zo moeder zo dochter foto shoot

Een carrière, daar geloof ik niet in. Maar wat is dan wel de beweegreden van deze moeder dochter fotoshoot?
Ik heb daar een idee over en ben benieuwd wat jullie daarvan vinden.
Toen ik de foto’s bekeek, viel me ineens iets op. Zo moeder, zo dochter: ze waren beiden even slank en zaten beiden even strak in het vel. Voor een achttienjarige heel normaal en natuurlijk. Maar voor een (bijna) vijftigjarige? Geen grammetje vet, geen onderkinnetje geen kipfiletjes, niets helemaal niets van die verraderlijke signalen van de naderende ouderdom.
En ineens denk ik: Heidi, wou je met je dochter dit soort foto’s maken om te laten zien dat je nog het lichaam hebt van een achttienjarig model?

Ik ben er bang van. En dat vind ik….tja wat zal ik zeggen…ongezond?

lees ook eens: laat een kind zichzelf zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *