In shape na de bevalling, ga hardlopen!

hardlopen

De eerste paar maanden na de bevalling staat het hoofd van kersverse ouders maar naar een ding: De baby! En dat is natuurlijk helemaal niet raar. Maar na zo’n maand of drie, eist het alledaagse leven weer haar rechten op. En veel jonge ouders komen op dat moment tot de conclusie dat ze alles wat ook maar een beetje op sport lijkt, toch wel erg verwaarloosd hebben. Tijd om weer eens wat sport op te pakken en dan is hardlopen een goed idee.

5 Redenen om te gaan hardlopen na de bevalling

1
Hardlopen is een echt laagdrempelige sport: een goed paar hardloop schoenen (dat is echt wel nodig ) en een hardloopschema  (net zo nodig) en je bent al klaar om te gaan!

2
Hardlopen kan je doen wanneer je maar wil. En dat is heerlijk als je net een baby hebt. Heeft je kind ineens een huiluurtje? Dan ga je gewoon een uurtje later rennen. Er is geen groep of instructeur die boos zal zijn omdat je te laat bent.
En jij hebt hard gelopen en dat is het allerbelangrijkste

3
Doe het niet voor de spiegel, doe het voor een goed gevoel. Wanneer je drie maanden na je bevalling in de spiegel kijkt, zie je  vast nog niet de vrouw terug die je was voor je moeder werd. Dat is ook totaal niet belangrijk! Je bent moeder geworden, mooier bestaat niet.  Dus ga niet voor de spiegel hard lopen, maar omdat het fijn is, weer wat conditie te krijgen. 

4
Doe het  om je hoofd leeg maken. Ouderschap vraagt heel veel van je: alles is nieuw, je moet alles nog ontdekken, je wil het zo graag goed doen…dat kost energie. Het is heel goed voor je om met regelmaat je hoofd even leeg te maken.  Lekker naar buiten en diep adem halen. Dan kun je weer tegen huilbuien en boertjes-de-maar-niet-komen.

5
Hardlopen is zowel een mannen als een vrouwensport. Je kunt het als jonge (en druk bezette) ouders ook heel goed samen doen! De ene avond gaat mama hardlopen en de andere avond gaat papa.
Zo help je elkaar en stimuleer je elkaar die tijd ook echt te pakken en te gebruiken.
Je kan gezellig je prestaties met elkaar vergelijken en dat is weer eens wat anders dan heeft hij al een schone luier?

Kortom: pak je zelf bij elkaar en zet het gezellig op een lopen!

lees ook: wat vind jij belangrijk als het gaat om de naam van je kind?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *