Dronkaard laat gewond zoontje (2) thuis achter op bank na veroorzaken ongeval

Een merkwaardig en vooral triest verhaal over agenten die een twee jarig jongetje helpen na ene ongeluk

In het zeeuwse Axel, wat vlak bij Hulst ligt, gebeurde een ongeluk, waarbij een twee jarig jongetje betrokken was. De auto sloeg over de kop en de  bestuurder nam de benen. Gelukkig nam hij het kindje dat in de auto zat wel mee. Hij vluchtte naar een woning iets verder op de weg.
Natuurlijk hield de politie de vader aan. Hij bleek behoorlijk onder de invloed van drank en drugs.

 Het verhaal ging als volgt: de man sloeg met de auto over de kop op de Graaf Jansdijk in Axel. Agenten die melding kregen van het ongeluk  en ter plekke kwamen kijken, hoorden  van mensen die het ongeluk hadden zien gebeuren dat er een kindje bij betrokken was.

Het was niet lang zoeken voor de agenten: de verdachte bleek in een woning iets verderop in de straat zich schuil te houden,
Toen de man de politie zag aankomen, vluchtte hij door de achterdeur ( dit keer zonder het kindje) Na ene paar honderd meter liep hij een sloot in en konden de agenten hem niet meer zien.

De man had zich in het riet verstopt voor de agenten

De agenten mochten gebruik maken van de motorboot van een van de omstanders. En wat bleek? De man had zich verstopt in het riet. De agenten visten hem op uit het water ( de man kon nu geen kant meer op) en namen hem een alcohol en drugstest af. Beiden waren positief.

Terwijl de verdachte man in het riet dook, zat in de woning het kind, dat ook in de auto had gezeten, in het huis op de bank. Het jongetje was gewond. Ambulance personeel, dat inmiddels ook ter plekke was, heeft het kindje onderzocht en geholpen.

De man was slecht aanspreekbaar op het politiebureau, waarschijnlijk had hij veel te veel middelen gebruikt. Hij is tenslotte vrijgelaten en moet zich later opnieuw melden voor verhoor.

Voor het jongetje is een zorgmelding opgemaakt.

lees ook Adenovirus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *