Hoe herken je verlatingsangst
Je kind klemt zich huilend aan je been vast: Mamaaaaaaa,
niet weggaaaannnn.
Het is een drama, jij voelt je de slechtste moeder op aarde. Heeft je kind
verlatingsangst?
Of wil hij gewoon aandacht? Verlatingsangst herkennen: hoe doe je dat?
Verlatingsangst bij baby’s.
Je hebt als moeder al kennis gemaakt met verlatingsangst: bij een baby van 6 maanden is dit een normaal deel van de ontwikkeling. Baby’s beginnen ineens door te krijgen dat papa of mama kunnen verdwijnen, maar snappen nog niet helemaal hoe dat terugkomen werkt. En dus zetten ze het op een brullen als papa of mama uit het zicht verdwijnt. Die verlatingsangst herkennen we allemaal! Maar je peuter, weet heel erg goed, dat jij weer terug komt! Wat is er aan de hand
Verlatingsangst herkennen en gezeur spotten..
- Sommige kinderen ( wat zeg ik mensen ) hebben wat meer moeite met loslaten dan anderen. Let eens op of je kind altijd wat moeite heeft met schakelen van de ene plek ( thuis ) naar de andere ( school of opvang )
- Wat krijg je bij het ophalen te horen van de juf of leidsters? Als je kind heerlijk heeft gespeeld, heeft het kind misschien wel even oprecht verlatingsangst ervaren, maar was het maar eventjes. ( want weet je nog, je kind weet donders goed dat je terug komt)
- Zijn er de laatste tijd nare dingen gebeurt in het kinderleven? Is er bijvoorbeeld een opa of een oma overleden? Je kind bevat het concept dood misschien nog niet helemaal, maar wel het verdriet dat in huis heerst…
- Ben je net verhuisd? Dan kan het heel goed zijn dat je kind even last heeft van verlatingsangst, alles is nieuw, alles is anders…
- Helpt het als je zeer duidelijk en beslist zegt: “nou nog een knuffel en dan is het helemaal klaar??” Dan herken je geen verlatingsangst….dan spot je gezeur….
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!