Brood leren eten, hoe doet je baby dat

leren brood eten

Brood leren eten, hoe doet een baby dat nu eigenlijk?

Een moeder vroeg mij: hoe leert een baby brood eten? En ik vond het een heel goede vraag: ik heb namelijk geen idee! Op een dag sabbelt je kind op een korst brood, dacht ik altijd. Hoef je als moeder helemaal niks voor te doen…
Deze moeder had er echt een probleem mee: haar baby weigerde brood te eten (nu gaf ze het kind ook koek, ik weet niet of er een verband is…)

leren brood eten, is het een issue?

Ik peinsde me suf, hoe mijn baby’s brood leerden eten, en ik heb geen enkel idee meer…Ik denk dat het consultatiebureau op een gegeven moment gezegd heeft: nu mogen ze een boterham met smeerkaas. (vies spul trouwens, die smeerkaas, maar dat terzijde)
Wat ik me kan herinneren is dat ze op korstjes sabbelden, wat een enorm vies gekwijl en gedoe was. Maar ze leken het zo leuk te vinden, dat het niet in mijn hoofd opkwam om ze die broodkorst dan weer af te pakken. Gewoon een theedoek ombinden, is mijn advies.

leren brood eten

geknoei

Ze knoeiden geweldig met dat brood leren eten, wat niet hinderde: wij hadden een hond die braaf en met liefde voor stofzuiger speelde. (Zal ik er nu bij vertellen, dat hij vanaf dat moment altijd gebedeld heeft? Nee, laat maar, dat gaat jullie niks aan…)

smeerkaas en nutella

Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ik boterhammen smeerde met smeerkaas (smeerworst mocht ook, maar dat deed ik nooit, vraag me niet waarom). Dan had ik zo’n boterham keurig besmeerd, in kleine blokjes gesneden, op een leuk bordje. Je weet wel, zo’n moment dat je je een topmoeder voelt, en dan likte zo’n ondankbaar kind van drie blokjes de smeerkaas en gooide de rest op de grond. Waar de stofzuiger al likkebaardend te wachten stond.
Terugkijkend kan ik zeggen dat je baby brood leren eten, niet helemaal zonder geknoei ging…

Maar dat weggooien had niks met het brood zelf te maken, want op andere dagen aten ze het dan gewoon wel weer op.

Boterhammen met nutella, vonden mijn kinderen als baby echt een wereld idee,  ( zoonlief kickte pasrond zijn twintigste af) maar dat gaf ik alleen als ik zin had ze andere kleren aan te trekken,  of als ze toevallig nog in hun rompertje zaten te ontbijten.
Je gelooft gewoon niet hoeveel een baby die brood eet onder de nutella kan smeren.

Baby’s leren als vanzelf brood te eten, en volgens mij is dat ook normaal, of hebben jullie andere ervaringen?

lees ook : hoe bak je een glutenvrij brood

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *