Wat voor kado geef je bij een partijtje

kado geven

Een kado geven, het kan je ineens voor vragen stellen, Wat voor kado geef je bij een partijtje? Het lijkt een rare vraag. Maar Aas je kind vier wordt, komen de kinderfeestjes opeens in beeld. Of het nou partijtje, kinderfeestje of verjaardagsfeest heet, bij alle namen hoort dat je een kadootje geeft. Maar wat dan?

Bij kleuters is het makkelijk: meestal brengen de ouders hun kind in de klas en dan kun je gewoon even vragen wat het kind wil hebben. Of je vraagt het zelf aan het kind. Bij grotere kinderen kun je waarschijnlijk het beste je kind even laten vragen wat er op het verlanglijstje staat. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Moeilijker dan de vraag wát ze willen, is welk budget er bij het kado hoort. Want kleuters vragen gerust aan iedereen een dure doos playmobil of lego, zonder dat ze de prijs beseffen. Maar wat is dan een redelijk bedrag?

Het is jouw portemonnee

Bedenk allereerst dat jij bepaalt hoeveel je uitgeeft. Jouw portemonnee bepaalt het budget, niet de mode op school. Krijgt jouw kind van iedereen een kado dat twintig euro kostte? Dan is dat blijkbaar de algemene norm. Maar dat hoeft niet jouw norm te worden: als je niet meer dan vijf euro te besteden hebt, is dat ook goed. Het is een geschenk, het gaat om het geven en niet om elkaar overbluffen wie het duurste geeft. Dat kun je jouw kind prima leren.

Op veel scholen is de praktijk: evenveel euro’s als de leeftijd, met een maximum van tien euro. Zeker in de bovenbouw vinden kinderen het leuk om een kadobon of echte munten te krijgen. Voor een achtjarige is vijftien munten van 50 cent een fijne stapel geld. Zeker als het leuk verpakt is.

slim inkopen

Wie voordelig uit wil zijn, koopt alvast kadootjes op voorraad. Je weet wie de beste vriendjes of vriendinnetjes van je kind zijn. Bedenk vooruit welke kadootjes deze kinderen echt leuk zouden vinden, ook al zijn ze nog lang niet jarig. Kom je dit kado tegen in de uitverkoop, dan leg je het voor een mooi bedrag in de voorraadkast. Niemand die weet dat je maar twee euro hebt uitgegeven in plaats van zes euro en de jarige is er net zo blij mee.

Inpakken: de helft van een kado geven…

Pak het kado vooral mooi in, met een hoop papier, plakband en versieringen. Want de verrassing en het uiterlijk zijn meer dan de helt van het kado geven . En zorgen vaak al voor het succes!

Lees verder Mijn kind: vrije tijd – Wat doe je als je kind een ‘apart’ kado wil?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *