Uit eten met de kids: 7 don´ts

uit eten met de kids

Uit eten met de kids: 7 don´ts

Natuurlijk kan je met je kinderen alleen bij Mac-Donalds en de Burger King gaan eten, daar maakt het allemaal weinig uit wat ze doen en niet doen.
Maar wees nou eens eerlijk: wil je dat ?? Een keertje MacDonalds is natuurlijk helemaal oké. Maar waarom zou je je kinderen niet van jongs af aan leren hoe ze zich in een restaurant moeten gedragen? Zo moeilijk is het niet! En je hebt er jaren plezier van.

Uit eten met de kids: wat kan je echt niet maken

Schreeuwen en gillen

Zodra je kind gaat gillen of krijsen, neemt een van de ouders het kind even mee naar buiten om het daar te kalmeren. Gewoon laten overwaaien is in een restaurant geen optie: er zitten mensen lekker te eten. Schiet zelf niet in de stress: in de hal, of buiten op het terras kun je uitzoeken wat er aan de hand is.

Luiers verschonen in het openbaar

Geloof je het niet ??? Het gebeurt, echt waar, en soms niet eens semi-discreet onder tafel, maar gewoon in het volle zicht !! Niet doen (ook niet in de MacDonalds).

Spelletjes te hard aanstaan

Een iPad, iPhone, I-weet ik veel, zijn prima om je kind mee te laten spelen terwijl je op het eten wacht. Maar het geluid is af!!

Rond rennen

Als je kinderen het wachten moe zijn en willen bewegen is dat prima: maar niet in het restaurant zelf: buiten, of in de hal. Rondrennen in het restaurant zelf is niet alleen verschrikkelijk onbeleefd: het is ook gevaarlijk.

Met eten gooien

Spreekt vanzelf, toch? Eigenlijk wel……. Toch heb ik het meer dan eens gezien.

De rommel niet opruimen

Soms maken kids nu eenmaal een rommeltje, dat is op zich niet zo erg, maar ruim het wel op: op de grond gevallen servetten terug op tafel, lepeltjes en vorkjes op een bord, dat soort zaken….

En tenslotte: laat je kinderen alleen met andere mensen praten als die daar ook prijs op stellen!
Je kind verveelt zich een beetje en gaat eens een babbel maken met de tafel naast die van jullie. Sommige mensen vinden dat heel erg leuk. Anderen kwamen nou net voor hun rust…..Dus vraag altijd even of het okee is. En luister niet alleen naar wat ze zeggen, maar kijk ook naar hun gezichten!

als je dat allemaal zo leest, dan denk je misschien: uit eten met de kids?? Laaaaat maaaar. Geloof me, het is heel goed te doen!

lees ook https://www.babyenkind.nl/kind-van-6-tot-12-jaar/opvoeding/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *