Het gesprek met de juf: online of live??

gesprek op school

Op sommige scholen worden de gesprekken met de juf (het is slechts zelden een meester) online gevoerd, op andere scholen gebeurt dat gewoon live.
In principe moeten 10-minutengesprekken, kennismakingsgesprekken, geef het een naam, natuurlijk gewoon live gevoerd kunnen worden. In een klaslokaal kan je makkelijk met 2 mensen anderhalve meter uit elkaar gaan zitten. De stoeltjes in de gang waarop je als moeder geduldig zit te wachten kunnen ook makkelijk een eind uit elkaar.

Maar goed er zijn scholen die het gesprek op school liever online doen. Hoe was dat voor de moeders?

Mamma Kaat:

Ik vind op één of andere manier met je hoofd op scherm zo ongemakkelijk.Andere kant wel relaxed zo vanuit huis. Ben benieuwd of juf in klaslokaal gaat zitten, zodat ze ons beetje dingen kan laten zien.
Gelukkig voor haar, krijgt ze ook nog een gesprek op school: een gesprek over de medische zaken rondom haar zoon

Mamma Esther

Ik had van dochterlief 2 live kennismaking gesprek met de mentor omdat het de brugklas is en van dochterlief 1 online. Ik dacht eerst dat online wel fijn zou zijn, niet de deur uit hoeven enzo…maar man, wat was het moeilijk om mijn aandacht erbij te houden! De mentor deed het leuk en had echt zijn best gedaan om er iets van te maken, maar toch voelde het zo saai en onpersoonlijk…Ik was blij dat ik hem toevallig die week ervoor eventjes echt gesproken had.

Mama Jezz

Wat ik jammer vond is dat ik mij dochter’s nieuwe juf pas in de 2e schoolweek op het schoolplein zag staan. Dus ik had geen beeld had bij haar nieuwe juf. En dat voelt toch raar.Ouderavond ging hier door middel van filmpjes die in de klas gemaakt waren. Mijn kleuter was helemaal trots dat hij zichzelf in het filmpje zag en kon ons alles vertellen!

Mama Chantal had een ander probleem: Mijn mini heeft wenochtend. Mocht niet eens mee…
Maarrrr….Gelukkig een grote zus die de taak dankbaar overnam.

En dat doet me denken aan de grote familie van mijn man: zes kinderen. De drie oudste hadden allemaal een jongste die ze mee naar school moesten nemen….
Hoe dat met een gesprek met de juf ging weet ik niet…ik vermoed dat dat toch een taak van de ouders was.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *