Koemelkvrije taart bakken als je niet kan bakken.

koemelkvrije taart

Laat ik beginnen met te zeggen dat je heus niet zelf een taart hoeft te bakken en zeker geen koemelkvrije taart. Je kan ze ook gewoon bestellen. Inmiddels zijn er talloze bakkers en warenhuizen ingesteld op het feit dat veel kinderen (en grote mensen) last hebben van allergieën en toch ook graag een taartje eten. Wil je weten hoe de moeders op het forum hier over denken? Lees daar ook mee

Maar wie weet, vind je portemonnee het prettiger wanneer je de taart(en) zelf bakt.

Hoe moeilijk is het om zelf een koemelkvrije taart te bakken?

Dat is eigenlijk een onmogelijke vraag. Ik ben een ervaren bakster en ook bij mij gaat er nog wel eens iets mis…
Nee, nu niet direct weghollen!
Tip 1: probeer onderstaand recept eerst een paar keer uit.
Tip 2: maak hem de avond van te voren, dan heb je altijd tijd er nog een te kopen…
Tip 3: en dit is de sterkste tip tot nu toe:
Laat de kinderen de taart versieren! Daar zullen ze heel trots op zijn en dat zullen ze dus ook aan iedereen vertellen! En wie weerstaat een blij kind? Juist. Niemand.

Zo kan je een koemelkvrije taart maken

Bak in een ronde springvorm een cake. Snij die cake in 2-en , zodat je nu 2 halve cakes hebt.
Natuurlijk heb je geen mes dat hier groot genoeg voor is. Dus  je hebt waarschijnlijk 2 ongelijke vormen. Dat hindert niks. Je bestrijkt die vormen met wat er maar in je hoofd opkomt.
Wanneer je alleen maar een koemelkvrije taart wil en geen suikervrije, dan smeer je er heerlijk een laag jam op.
Daarna plak je de 2 helften weer op elkaar. Zie je wel, niemand ziet dat ze ongelijk zijn doorgesneden.

Versier je taart.

Je kan om de bovenkant te versieren van margarine boter crème maken. Persoonlijk vind ik dat een heel gedoe…en best wel vet…
Je kan ook poedersuiker nemen en daar heel voorzichtig lauw water bij voegen tot je een glazuur hebt. Dat is dan wel wit…Als je geen gasten met kleurstof allergie hebt, gooi je er vrolijk wat druppels kleurstof in.
Laat de kinderen de glazuur op de taart uitsmeren en de zaak versieren met alles waar ze maar zin in hebben. Leg geen beperkingen op ( behalve dat ze er niet allergisch voor mogen zijn) wanneer je kinderen hun gang laat gaan, krijg je de mooiste taarten van de wereld!


Cake recept :

INGREDIËNTEN

  • 315 gram bloem
  • 1 1/2 zakje bakpoeder
  • 45 gram custardpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram plantaardige margarine koemelk- en lactose vrij (bijvoorbeeld wajang)
  • 3 dl water (300 ml)

* Zet een ingevette ronde springvorm klaar.( bestuif die met een klein beetje bloem, dan krijg je hem makkelijker uit de vorm

*Zet de oven op 180 graden

*Smelt de boter giet dat in het kuiltje met het water.

*Roer bloem, bakpoeder, custard, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar (kunnen de kinderen hel goed bij helpen) en maak een kuiltje in het beslag

*Mix 5 minuten (dat is langer dan je denkt) giet het beslag in een bakblik en bak het in een uur en 10 minuten gaar (cake is gaar wanneer je er een breinaald of mes in kan steken en die er droog uithaalt)

veel plezier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *