Strandpret voor het hele gezin: de mooiste stranden om te verkennen in Nieuw-Zeeland

Op vakantie naar Nieuw Zeeland met kinderen ga je niet snel vergeten. Het land staat bekend om de meest mooie natuurverschijnselen. Een bezoek aan het strand mag dan natuurlijk niet ontbreken. Naast dat deze plekken bijzonder fotogeniek zijn, is het ook nog eens de perfecte plek om even lekker te relaxen. Plan je maar al te graag wat vaker een paar dagen in om lekker te relaxen op het strand in Nieuw-Zeeland? We hebben drie populaire, adembenemende en veilige stranden voor je op een rijtje gezet.

New Chums Beach

New Chums Beach is op het pittoreske schiereiland Coromandel van het Noordereiland in Nieuw-Zeeland gelegen. Je komt helemaal tot rust op het rustige, afgelegen en volledig onontwikkelde New Chums Beach. Je droomt heerlijk weg op het strand met poederwit zand en oogverblindend blauw water. En dankzij de afgelegen ligging is de kans ook nog eens erg groot dat je deze fantastische plek met niemand hoeft te delen. Klinkt geweldig, toch?

Awaroa Beach

Helder turkoois water en een knisperend wit zandstrand, dat is precies wat je kunt verwachten als je tijdens een familiereis door Nieuw-Zeeland meerdere dagen vertoeft op Awaroa Beach. Het prachtige heldere zand op het strand is te danken aan de uitzonderlijk hoge kwartsgehaltes. Het zandstrand steekt prachtig af tegen de nabijgelegen bossen. Niet voor niets is Awaroa Beach de ultieme droom van elke fotograaf. Het strand ligt in Abel Tasman National Park. Let er wel op dat het strand alleen bij eb te bereiken is door te wandelen door de prachtige Waraoa Inlet. Maar het strand is ook te bereiken per watertaxi, watervliegtuig of helikopter. 

Koekohe Beach

Opvallend aan Koekohe Beach, zijn de opvallend grote rotsen. Sommige daarvan hebben zelfs een doorsnede van meer dan drie meter. De thuisbasis van de spectaculaire Moeraki Boulders mag je dus zeker niet overslaan tijdens je reis door het land. De tientallen rotsen op het strand zijn vandaag de dag de grootste toeristische attracties van Otago. Neem een duik in het koele, heldere water, aanbid de zon op het fijne zandstrand of wandel naar het observatiedek. Hier kun je namelijk genieten van een geweldig uitzicht over de hele lengte van het zandstrand, terwijl een licht zeebriesje voor de nodige verkoeling zorgt. Dit is vast en zeker de kers op de taart van je reis.