Met de kinderen naar Londen of Parijs.

londen

Met je kinderen naar Londen of Parijs, dat kan zo leuk zijn voor iedereen

Mensen denken vaak dat je met jonge kinderen niet naar een grote stad moet gaan. Maar dat is niet helemaal waar. Laten we allereerst eens even definiëren wat nou  een jong kind is.

Kijk, een baby kan je in een rugdrager zetten en daar kan je rustig een uurtje of anderhalf door een museum lopen. Daarna zoek je een park op. En laat je de baby even los. Kan hij met andere baby’s communiceren, reuze goed voor zijn talen. Nee grapje natuurlijk. Maar wat ik wil zeggen: een baby neem je makkelijk mee.

een peuter wil zand en water

Een peuter, dreumes of kleuter, daar zou ik persoonlijk niet direct mee op pad gaan. Die hebben veel beweging nodig, die zijn echt gelukkiger in een speeltuin of aan het strand, of aan een meertje.
Maar vanaf een jaar of zes, wanneer je kind wat gevoel voor de wereld om hem heen begint te ontwikkelen, kan je je kind prima meenemen naar een grote stad.

met een zesjarige kan je prima naar Londen

Londen of Parijs, zijn daar heel geschikte steden voor. Dat begint er al mee dat je er reuze makkelijk met de trein heen kan. Geen eindeloze autoreis, met zeurende kinderen op de achterbank ! Hoe lekker is dat? Geen rij om in te checken voor een vliegtuig, waar je de koters zoet moet houden….

Wanneer je in Londen of Parijs bent aangekomen zijn daar zoveel leuke dingen om te doen. Alleen al in dubbeldekker rijden! Misschien zijn de grote musea dit keer niet de plekken de plekken die je gaat bezoeken. Maar als jij bijvoorbeeld  -net als ik- een zoon hebt die erg geboeid is door vervoer, dan is het Transport museum in Londen, the place to be! Je kan ook via  https://bebsy.nl/actie-blog leuke ideeën opdoen. En misschien kan je nu niet echt het Centre Pompidou bezoeken. Maar je kinderen vinden het geweldig om daar met die roltrap helemaal naar boven te gaan. En met een beetje geluk, zijn er straatartiesten te bewonderen op het plein ervoor!

speelgoedparadijzen

Natuurlijk kan je met kinderen niet eindeloos gaan shoppen, maar vele grote warenhuizen in Parijs hebben fantastische speelgoedafdelingen! Daar hebben wij heel wat tijd doorgebracht. In Londen heb je Hamleys,  een speelgoed paradijs, echt eerlijk waar.

Kortom: een stedentrip naar Londen of Parijs dat is met kinderen echt heel erg leuk om te doen. Wedden dat jij die steden met heel andere ogen gaat bekijken??

Lees ook eens: Met de kinderen naar Costa Rica

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *