Autovakantie: tips voor een succesvolle trip

autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen : vergeet de checklist niet

Autovakantie met kinderen, een handig overzicht

De schoolvakantie staat bijna voor de deur. Aangezien de zon zich nog niet veel heeft laten zien in ons koude kikkerlandje, zijn er veel gezinnen die er dit jaar met de auto op uit trekken. Naar de camping in Frankrijk. Met een tentje op het strand in Italië. Of een villa in Spanje: de auto biedt vele mogelijkheden voor een heerlijke vakantie met kinderen.

Voordelen autovakantie

Met broodjes voor onderweg, een thermoskan thee in de koffiehouder en een usb-stick vol muziek kan de autovakantie met kinderen beginnen. Een autovakantie biedt, zeker met kinderen, vele voordelen. Zoals de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Het bepalen van je eigen tempo en de mogelijkheid om tóch nog even snel naar binnen gaan. (om erzeker van te zijn dat het gasfornuis uit staat). Rennen met koffers over het vliegveld of keuzes maken tussen twee paar schoenen zit er bij een autovakantie niet bij.

Checklist

Wanneer je van plan bent met de auto op vakantie te gaan, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles van tevoren goed hebt geregeld. Om er zeker van te zijn dat jullie onderweg niet voor verrassingen komt te staan, is het belangrijk om voorafgaand de checklist autovakantie met kinderen te doorlopen. Hierin staan alle aandachtspunten opgesomd voor mensen die een autovakantie hebben gepland.

Zwarte zaterdagen

Daarnaast is het ook slim om even de route uit te stippelen voor vertrek. Zoals vele fervente autovakantiegangers wel weten, kennen de snelwegen naar de favoriete vakantiebestemmingen de zogenaamde zwarte zaterdagen Een autovakantie is heerlijk. Maar een langdurige file kan natuurlijk wel zorgen voor een extra lange reistijd. Wat natuurlijk de vreugdige vakantiestemming in de weg kan staan. Het is daarom verstandig om bij een autovakantie rekening te houden met het tijdstip waarop je vertrekt. En de route die je neemt. Mocht het niet mogelijk zijn om de lange files te vermijden, plan dan een tussenstop in om de benen te strekken. En bijvoorbeeld ergens te picknicken. Zeker voor de kinderen is het belangrijk om tijdig even uit de auto te stappen en even lekker de energie kwijt te kunnen. Als de kinderbeentjes moe zijn en de energie weer tot acceptabel niveau is gedaald, kunnen jullie de reis weer voortzetten.

Bestemming in zicht

Na alle gezelligheid in de auto zijn jullie aangekomen op de plaats van bestemming. De camping ziet er nog mooier uit dan op de foto’s in de reisgids. De koffers zijn uitgepakt, de ligbedden staan in de zon, de zwembandjes van de kinderen zijn opgeblazen en je favoriete leesboek ligt al op je te wachten op je strandlaken. Tijd om lekker te ontspannen en optimaal van je autovakantie met de kinderen te genieten!

lees ook Je kind moet lekker slapen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *