Last minute citytrip met kinderen maken: hier moet je aan denken

citytrip met kinderen

Iedere zomer trekt heel Nederland er met de kinderen op uit. Het resultaat? Overvolle campings, dure vluchten en locaties vol toeristen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer ouders besluiten een last minute citytrip met de kinderen te maken. Zo kun je jouw trip plannen wanneer jij dat wilt, flink wat op de kosten besparen én optimaal genieten van een rustige omgeving. Maar waar moet je nu allemaal op letten met het maken van een last minute citytrip met de kinderen? We leggen het je graag uit!


1. Boek buiten het hoogseizoen

Een trip met de kinderen kost je vaak wat meer geld dan wanneer je er met zijn tweetjes op uit gaat. Probeer dan ook altijd buiten het hoogseizoen te boeken. Niet alleen bespaar je op deze manier flink wat op de kosten; het zorgt er ook voor dat je alle vrijheid hebt om als gezin van de citytrip te genieten. Zowel voor jullie als voor de kinderen kan het namelijk ontzettend vervelend zijn om door drukke steden te wandelen. Maar boek je buiten het hoogseizoen, dan heb je alle ruimte en vrijheid om de kinderen lekker te laten rennen; zonder ze zomaar kwijt te raken!


2. Kies de juiste bestemming

Niet alle steden zijn natuurlijk geschikt voor de jongere kinderen. Hoewel steden als Lissabon ontzettend mooi zijn, kunnen ze ook erg druk zijn en vind je er veel mensen die je op straat iets proberen te verkopen of om geld vragen. Dit zorgt voor een wat onaangename sfeer; zeker voor de kinderen. Kies juist een citytrip die ook vooral erg kindvriendelijk is. Steden als Parijs of Kopenhagen zijn bijvoorbeeld veel aantrekkelijker voor het gezin!


3. Bereid je familie goed voor

Een last-minute citytrip betekent natuurlijk dat je jezelf en je familie goed voor moet bereiden. Zorg voordat je gaat boeken dat de inpaklijst klaar ligt, en alle paspoorten en andere belangrijke zaken geregeld zijn. Zo kun je na het boeken direct aan de slag en zit je in no-time in het vliegtuig.4 . Stel een maximum budget op

Net als bij alle andere vakanties is het ook bij een last-minute citytrip belangrijk om een maximum budget op te stellen. Zo breng je jezelf niet in de problemen, en hoef je jezelf op vakantie geen zorgen te maken over het feit dat je misschien wel teveel uit aan het geven bent.


5. Kijken en vergelijken

Heb je de perfecte locatie gevonden? Super! Ga dan even goed kijken en vergelijken; sommige maatschappijen bieden de totaalpakketten (vlucht en verblijf) voor een lagere prijs aan dan wanneer je het los zou boeken. Neem dus je tijd!

L


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *