Dagje in Den Bosch met je kinderen

dagje den Bosch

Het is vakantie en dus de hoogste tijd om leuke dingen te doen! Leuke dingen kan je thuis doen, maar je kunt de kinderen ook meenemen voor een leuk uitstapje. Heb je al eens nagedacht over een dagje Den Bosch met je kinderen? Dit is wat je kan doen!

Bezoek Den Bosch met de trein

dagje den Bosch

dagje den Bosch

Woon je in de omgeving van Den Bosch of juist helemaal niet? Bezoek Den Bosch met de trein! Waar je ook vandaan komt, op het station van Den Bosch stoppen er diverse treinen uit verschillende hoeken van het land. Een goede reden om de auto thuis te laten én om eens een reis met de trein te maken. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en je stapt midden in het centrum uit. Handig! Kijk goed bij winkels zoals Kruidvat, Blokker of bij NS voor leuke kortingsacties met de trein door Nederland. Zo wordt je reis ook nog eens enorm betaalbaar!

Uit eten met kinderen in Den Bosch

De dag afsluiten in Den Bosch kan niet beter dan met een hapje eten! Het is fijn om wanneer je uiteten gaat met kinderen, er een kaart is met ruime keus. Wellicht zijn je kinderen alleseters, wellicht zijn ze wat lastiger. All You Can Eat-restaurants zijn daarom de uitkomst voor een wisselend gezelschap. Bij Sakani eet je sushi in Den Bosch voor een aantrekkelijk prijs en kan ieder gezinslid zelf iets van de kaart kiezen wat hij of zij lekker vindt.

Ga naar het Noordbrabants museum

Cultuur snuiven is leuk, belangrijk én leerzaam. Bezoek Het Noordbrabants Museum! Kinderen tot 18 jaar zijn gratis en ook met een museumkaart betaal je geen entree. Het Noordbrabants Museum heeft tentoonstellingen met meer dan 30.000 objecten op gebied van kunst en cultuur uit de omgeving van Noord-Brabant. In de zomer zijn er diverse kinderworkshops georganiseerd, bijvoorbeeld het maken van een kubistisch zelfproject. Ontzettend leuk om je kinderen aan de slag te zien gaan terwijl jij het museum kan bezoeken.

Bezoek de Verkadefabriek

Ook de Verkadefabriek is een echte aanrader in Den Bosch. De Verkadefabriek is een cultureel ontmoetingscentrum in Den Bosch met activiteiten zoals theater, cabaret, film en dans. Voor kinderen is er genoeg te beleven: deze zomer kan je bijvoorbeeld diverse films bekijken. De films zijn geschikt voor kinderen van diverse leeftijden. De verhalen van Rita & Krokodil zijn bijvoorbeeld al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Heb jij een dagje Den Bosch op de planning staan voor deze zomer? Of een ander dagje weg in Nederland?

1 antwoord
  1. Pharmacycenter zegt:

    s-Hertogenbosch of simpelweg Den Bosch met kinderen. We wonen er 10 minuten vandaan met de trein en toch schreven we er nog niet zo heel veel over. En dat terwijl Den Bosch net als Rotterdam of Delft met kinderen ontzettend leuk is!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *