Relaxed op vakantie met jouw baby

camping

hoe ga je relaxed met je baby naar een camping op vakantie?

Een lange reis maken met een jonge baby kan ontzettend vermoeiend zijn. Het is zowel voor baby als ouders niet makkelijk een lange autorit naar een zonnige vakantiebestemming te maken. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou en de kleine op een rijtje gezet.

De voorbereiding op de reis

Zorg voor een goede voorbereiding. Denk aan babyspullen zoals flesjes, flessenwarmer, en luiers voor in ieder geval de eerste 24 uur en potjes met eten of flesvoeding. Denk ook aan babyzeep, shampoo en alles voor je baby’s toilet. Tip: Neem voor de baby ook een campingbedje mee. Dit geeft jezelf wat vrijheid en de mogelijkheid het campingbedje te gebruiken als bed of box voor de baby.

Een babyvriendelijke camping


Zorg dat je van te voren goed hebt uitgezocht of de plaats van je vakantiebestemming geschikt is voor je baby. Als jong gezin is de kans groot dat je naar de camping gaat. Bij de keuze voor de juiste camping is het belangrijk te weten wat belangrijk is wanneer je met een baby op vakantie gaat. Bij campings aan het Gardameer zijn door het grote aantal Nederlandse toeristen de supermarkten ingesteld op Nederlands publiek. Dit heeft als voordeel dat je makkelijk voor jouw kleintje producten kunt aanschaffen die je vanuit Nederland kent. 

Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de kindvriendelijkheid van de campings zelf. Denk hierbij aan zaken als een vlak terrein, brede paden, grasrijke staanplaatsen en een verwarmd zwembad. Campings aan het Gardameer die hier zeker aan voldoen zijn camping Bella Italia, camping Altominico en camping Piantelle.

Lijstje voor benodigdheden

Maak voor vertrek ook een lijstje met alle benodigdheden voor tijdens de vakantie. Ga even na wat je thuis allemaal voor de baby gebruikt en maak hier een lijstje van. Wanneer je gaat inpakken, leg het gemaakte lijstje naast de koffer en kruis alles af wanneer het ingepakt is. Op deze manier vergeet je niks belangrijks voor de baby. Tip: bewaar de lijst goed, of zet de lijst in de computer.

De autoreis

Wanneer je eenmaal de motor van de auto hebt gestart en de reis gaat beginnen is het natuurlijk wenselijk dat je baby tevreden blijft. Probeer elke 2 á 2,5 uur te stoppen en een moment rust te pakken, iets te eten en te drinken en natuurlijk de beentjes te strekken. Wanneer je met meerdere volwassen rijdt is het wellicht verstandig om van bestuurder te wisselen, zodat je zelf ook genoeg rust pakt. Belangrijk is dat als je met meerdere volwassenen rijdt, je elkaar scherp in de gaten houdt. Dus niet te lang achter elkaar rijden, op tijd eten en drinken en praat met elkaar. Wanneer je op een warme dag rijdt, of naar een zonnige bestemming reist, zorg dan voor een werkende airco en zonneschermen voor op de autoramen, zodat het niet heet wordt in de auto en de baby onderweg in het zonlicht ligt.

Doe niets dat u niet aandurft

Schat jezelf goed in wanneer je zo’n lange autoreis gaat maken. Wanneer je van jezelf weet dat je niet houdt van rijden in het donker, houdt dan goed in de gaten wanneer de zon ondergaat en vertrek op tijd. Vaak is het ook verstandig een lange autorit in twee gedeeltes te rijden. Neem dan halverwege de reis een overnachtingshotel- of camping. Dit maakt de reis wel duurder, maar maakt het zeker veiliger.

Bij aankomst

Als de eindbestemming bereikt is, kun je eindelijk je baby wassen, verzorgen en te eten geven. Daarna kun je hem in het campingbedje leggen, samen met knuffels en speelgoed. Als de baby geheel voorzien is kan je zelf alle spullen uitpakken. En vergeet niet: genieten! Je vakantie is nu écht begonnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *