Fietsen voor alle leeftijden

fietsen

Fietsen voor alle leeftijden

Op de fiets geboren

“Wij Nederlanders”, zei ik tegen een vriendelijke Milanese dame die fietsen verhuurde, “worden op de fiets geboren”. Ze moest er om lachen. “Ja”, zei ze, maar Nederland is ook heel vlak. “Klopt”, antwoordde ik, “maar we hebben wel altijd tegenwind! En regen!”

We moesten er allebei om lachten en deze “op de fiets geboren Nederlandse” besloot in Milaan geen fiets te huren. Ik weet de weg niet in Milaan en het was me toch koud…

Loopfiets

Ik maakte natuurlijk een grapje, maar sinds de Loopfiets in gebruik is geraakt, maken we hier in Nederland dus al vanaf de vroege peutertijd gebruik van de fiets. Ideale dingen die loopfietsen want je peuter vind die snelheid heerlijk en “fietst “ dus stevig door.

Geen getreuzel en geneuzel, hup op naar de supermarkt. Je moet overigens wel ogen in je rug hebben en eigenlijk ook nog een paar ogen bovenop je hoofd, om peuterlief in de gaten te houden, maar ja…dat is veel prettiger dan dat eindeloze “loop nou toch eens door, schatje…” wat je hebt wanneer de krummel moet lopen.

Toen ze net op de markt waren, waren die loopfietsen best aan de prijzige kant. Tegenwoordig valt dat reuze mee. Neem een kijkje op prijskiller.nl en je ziet fietsen voor alle leeftijden ( en dus ook peuters) voor een heel leuk bedragje.

Persoonlijk ben ik altijd weg van die houten loopfietsen, die een beetje op een beest lijken, maar ik kan me voorstellen dat een stoere jongens-peuter voor een echte crossfiets kiest. Wie weet het begin van een roemrijke wielrenners carrière.

lees ook geef jij het juiste voorbeeld

fietsen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *