met de kids erop uit

er op uit

Naar buiten

Met mooi weer is het niet zo moeilijk om een leuk uitje met je gezin te plannen. Maar zodra het weer omslaat en het kouder wordt, is het ineens een stuk minder eenvoudig. Want hoe met je erop uit op een mooie maar frisse najaarsdag?

Tip 1. Bedenk een binnen en buitenactiviteit

Je herkent het vast wel, als kind verheugde je je op een leuk dagje uit maar door het regenachtige weer ging het niet door. Plan daarom altijd een binnen en- buitenactiviteit en vertel dit ook aan de kinderen. Zo voorkom je in alle gevallen een teleurgesteld gezichtje. In Nederland worden de laatste jaren ook veel meer indoor pretparken gebouwd zoals  bijvoorbeeld Kidcity. Ook de ouders kunnen zich hier prima vermaken in een van de restaurants en het voordeel dat je niet hoeft te reserveren. Ideaal wanneer een buitenactiviteit onverwachts niet door kan gaan.

Tip 2. Neem liever te veel dan te weinig kleding mee

In het najaar zien we vaak dat ‘s morgen de zon laag staat en dat de temperatuur buiten best aangenaam is. In de middag kan de temperatuur al snel afnemen waardoor het ineens veel kouder is. Neem daarom liever te veel dan te weinig kleding mee, want niets is vervelender dan het heel de dag koud hebben. Trek in een extreem koude winter een goed gevoerde wintersportjas aan, dit soort winterjassen zijn niet duurder dan gewone jassen. Het voordeel is dat ze bij regen van binnen droog blijven en in de meeste jassen zit een sneeuwvanger waardoor er ook geen wind onder de jas kan komen waardoor je het minder snel koud zult hebben.

Tip 3. Combineer een dagje weg met een overnachting

Vaak zit je toch wel even in de auto om op bestemming aan te komen, vooral in de randstad kan het op zaterdag avond erg druk zijn. Wil je verkeersdrukte voorkomen en helemaal tot rust komen na een dagje uit met de kinderen, boek dan een hotelletje. In veel hotels kunnen kinderen tot 12 jaar gratis overnachten en ontbijten. Op deze manier vertrek je de volgende morgen een stuk relaxter naar huis en hebben de kinderen en extra leuke ervaring erbij!

Tip 4. Ga tijdig op zoek naar kortingscodes

Een dagje weg met het hele gezin is duur maar wanneer je op tijd boekt kan je veel geld besparen. Zo kun je ook bieden op een goedkoop dagje weg met bijvoorbeeld Vakantieveiling. Grote kans dat je voor een paar tientjes een hele dag met het gezin onder de pannen bent! Ook hebben verschillende winkelketens geregeld acties waarbij je voor  meer dan de helft van de prijs naar een pretpark kunt. Waarom zo je nog een kaartje aan de kassa kopen als er op internet zoveel leuke aanbiedingen zijn!

lees ook: een leuk en hip geboortekaartje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *