Even eruit!

er uit

Lekker even  eruit!

Het is eindelijk echt voorjaar: het zonnetje schijnt en alles kleurt heel snel groen. Ik heb net de jaarlijkse kampeervakantie met een stel vrienden  erop zitten. Even eruit in het voorjaar: het voelt als 3 maanden vakantie

Wij doen dat al vanaf de tijd dat onze kinderen nog maar net konden lopen… inmiddels doen we het zonder kinderen. Gemiddeld gaan we drie keer naar dezelfde ( kleine en groene ) camping, dan zijn we het zat en zoeken een nieuwe. Jullie kennen me, het is een sport om degene te zijn die het snelst een leuke, groene camping vindt. En ik verzeker je dat is geen eenvoudige opgave. Want onze eisen zijn niet hoog wat luxe betreft, maar we willen rust en ruimte ( en dat is ook een luxe )

Dit jaar slaagden we daar wonderwel in: behalve onze 2 tenten, stond er nog 1 caravan…Oké, er stonden ook nog 3 sta-caravans van vaste bezoekers, maar die waren zo vriendelijk hun gezicht niet te laten zien.

We waren in Zeeland, en wat een leuke provincie is dat om een paar dagen vakantie te vieren!  Vooral aan het strand: heerlijk uitwaaien en dan een hapje eten in een van de vele strandpaviljoentjes die zo lekker uitkijken over de zee. Nou dan smaakt je gebakken scholletje en glaasje witte wijn, echt fantastisch!

Met manlief op pad

Omdat  manlief en ik, nu de kinderen de deur uit zijn, wat meer tijd hebben, gaan we met regelmaat even op stap.We zoeken een tentoonstelling of een museum en gaan gezellig op stedentrip in eigen land. Zo kom je de leukste dingen tegen. Jaren heb ik in Utrecht gewoond, maar denk je dat ik ooit in het Centraal Museum geweest ben?Niet dus. Gemiste kans: het is een enig museum. Daarna een drankje en een hapje in een van de grachtenkelders.

Een middagje Amsterdam is ook nooit weg, lekker snuffelen bij de Chinese toko’s op de Zeedijk ( manlief kookt graag en goed en ik mag het met smaak op eten…)

En natuurlijk ben je wel een heel erg blondje als je in Amsterdam geen leuke tentoonstelling vindt

Soms zijn we zo cultureel niet hoor, en nemen we na de Zeedijk, de Albert Cuyp markt nog even mee, waar ik de stoffenwinkeltjes nooit kan overslaan.

En dan nog even een kopje koffie, het liefst in een echt Amsterdams café met nep-pluchen kleedjes op de tafel. Dat zijn ook van de middagen met een sterretje

Laatst zijn wij met mijn hele familie gaan bowlen, hilarisch natuurlijk, maar als we eerlijk zijn, niet echt iets nieuws. Wat zeker zo leuk was, was het kanotochtje door de stad Groningen, waarbij de mannen voortdurend probeerden elkaar in te halen…

Een escaperoom lijkt me ook grappig. Ik zie met regelmaat op facebook staan dat mensen er weer uitgekomen zijn, dus erg gevaarlijk kan het niet zijn.En anders zorg ik wel dat ik zoonlief aan mijn zijde hou, die is geniaal in spelletjes. Minder gevaarlijk is misschien het escape-diner. Heb je tenminste gegeten!

lees ook: wat als je kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *