Op vakantie met de kinderen: zo houd je de autorit gezellig!

partner en de kinderen

Onderweg met je partner en de kinderen

Het is de dag dat jullie op vakantie gaan en je kind staat om vijf uur aan je bed. ‘We gaan op vakantie!!! Opstaan, opstaan!’ Zelf draai je je liever nog een keertje om. Niet dat je geen zin hebt om vakantie te vieren, maar die lange autorit….

Gelukkig kan de rit een gezellig begin van de autovakantie zijn met de volgende tips:

1. Houd je partner tevreden

Ga je samen met je partner en de kinderen op vakantie? Dan is het natuurlijk fijn als jullie beide in een goed humeur zijn, zodat jullie beide de kinderen  tevreden kunnen houden. Geef hem/haar een extra kopje koffie, pak zijn/haar favoriete lunch in en stel voor om als eerste achter het stuur te kruipen als je partner niet zo’n ochtendmens is. Last but not least: regel ruim voor je op vakantie gaat de beste en goedkoopste autoverzekering. Zo ben je goed verzekerd én bespaar je geld en daar wordt iedereen vrolijk van.

2. Spelletjes onderweg

Om te voorkomen dat je het eerste uur al drie keer gevraagd wordt of jullie er bijna zijn, zijn spelletjes onderweg een must. Het hoeft niet veel ruimte in te nemen of ingewikkeld te zijn. Speel autobingo, ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet of geen-ja-geen-nee. Neem ook pen en papier mee en speel galgje of drie-op-een-rij. Daarnaast kan een leuk kleur- of puzzelboek uitkomst bieden voor veel kinderen. Hoewel gadgets door de meeste kinderen zeer geliefd zijn, wil je waarschijnlijk niet dat je kind de hele dag naar een schermpje zit te staren. Je kunt ervoor kiezen om je kind om de twee uur een halfuur een spelletje op de tablet te laten spelen, maar de kans bestaat dat je dan constant de vraag krijgt of het alweer tijd is voor de tablet. 

3. Voldoende pauzes

Zowel je partner als de kinderen hebben veel energie door hun lichaam gieren, want het is vakantie. De hele dag stilzitten in de auto wordt op een gegeven moment dan ook wel een beetje saai. Gelukkig zijn er parkeerplaatsen langs de weg met een speeltuin, zodat jullie even lekker kunnen bewegen of een stukje gaan wandelen. Zo’n pauze is ook goed voor jou en je partner. Dan kun je even de benen strekken en van bestuurder wisselen. Het is dus gunstig voor ieders humeur.

4. Muziek

Muziek in de auto mag natuurlijk niet ontbreken. Zet zoveel mogelijk muziek op een sticky – favorieten van jou, je partner en de kinderen  – en shuffle de playlist. Zo hoef je niet de hele dag naar kinderliedjes te luisteren, maar is er voor ieder wat wils.

lees ook eens: hoe overleef ik de vakantie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *