babyhap: geef de baby bietjes,vanaf 6 maanden

babyhap met bietjes

Een babyhap met bietjes, mag dat? Jazeker mag dat, maar pas vanaf 6 maanden. En niet te vaak. In bieten zit veel nitraat en daar mag een baby niet teveel van. Alles over bietjes en hoe je ze lekker klaarmaakt voor je beeb ( en voor jezelf)

Nitraatrijke groenten zijn
spinazie, andijvie, rode bietjes, sla, bleekselderij, venkel en paksoi. Je baby mag het allemaal, maar wel met mate. Dus let een beetje op.
Het goede van bietjes voor je baby:  bieten zijn rijk aan vitamines en sporenelementen, zoals foliumzuur en mangaan. Bovendien is rode biet rijk aan antioxidanten.

Voor je aan je babyhap met bietjes begint

Je kan bietjes voorgekookt kopen. Dat lijkt een goede oplossing, tijd besparend en zo. Maar laat me je dit vertellen: het is VIES. Zo dat is eruit. Ik vond als kind bietjes niet te eten, pas toen ik al lang op mezelf woonde en op een dag besloot – vraag me niet waarom – om bietjes te koken, kwam ik erachter hoe lekker ze zijn!
In Frankrijk weten ze dat al lang, daar kan je in een restaurant een bordje in plakjes gesneden biet krijgen, wat olie en azijn erover, wat peper, wat zout…simpele dingen kunnen zo ontzettend lekker zijn.Veel kinderen vinden bietjes ook lekker: ze zijn een beetje zoet.

 Zo maak je bietjes voor je baby

Borstel de biet onder stromend water goed af en doe hem dan ongeschild in de pan. Kook de bieten in ruim water. De schil pel je eraf als hij gaar is. Meestal na 30 minuten, bij zomerbieten. Winterbieten kunnen wel een uur duren. Omdat je voor je baby zonder zout kookt en omdat je niet elke dag zin hebt om bieten te koken, kook je lekker wat extra bietjes: je kan deze groenten moeiteloos invriezen. Ze blijven maanden goed!

1) Bietjes met appel.
Met appel smaakt alles lekker, toch?
Neem zoveel gekookte biet als je denkt dat je baby lust.
Rasp daar wat appel door. Gebruik ongeveer 1 kwart van de hoeveelheid biet. Dus op 1 biet een kwart appel.

Warm biet en appel even op (in de magnetron) en pureer het hele zaakje met een staafmixer

2) Bietjes met aardappel
Hehe, deze had je zelf ook al bedacht natuurlijk: pureer een gekookte aardappel en een bietje.

Bietjes en het effect op babypoep

Tenslotte: niet schrikken als je de volgende dag de luier verschoont. Bieten hebben een dramatische uitwerking op de babypoep. Vuurrood!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *