Dat is echt gerust slapen!

bedlinnen

Over verantwoord slapen onder slapen onder duurzaam bedlinnen

Elke moeder heeft denk ik wel, een paar uitspraken die haar handelen bepalen. Ik heb er verschillende. Een daarvan wil ik graag met je delen.

Een drijvende kracht achter mijn handelen is de uitspraak: “wij hebben de aarde niet geërfd, maar ter leen van onze kinderen”
Hoe moeilijk het ook is, hoe graag ik het niet wil weten…op een dag ben ik er niet meer en leven mijn kinderen verder. Ik wens hen een mooie groene planeet toe. Mooier en groener dan hij nu is. Niet alleen omdat dat gezond voor ze zal zijn. Ook omdat de natuur zo onwaarschijnlijk mooi is en zoveel plezier en verwondering kan bieden. Daar geniet ik zelf elke dag van en dat wens ik mijn kinderen ook toe!

Groen leven is allang niet meer met geitenwollen sokken in sandalen op pad gaan en macrobiotische bonenpotjes koken zoals dat in mijn jeugd gebeurde. De mogelijkheden om verantwoord met onze natuur om te gaan, zijn legio. En ze zijn nog plezierig ook.

Naar bed naar bed met duurzaam bedlinnen!

Laten we het eens hebben oven de duurzaamheid van de bedlinnen. We liggen heel wat uurtjes van ons leven in bed, tenslotte.
Als moeder wil ik dat mijn kinderen veilig slapen, duurzaamheid is daar een logisch onderdeel van.

Weet jij bijvoorbeeld dat maar 1% van alle katoen op de wereld gifvrij is?  En dat voor elke kilo niet-biologisch katoen 1 kilo gif nodig is. Reken zelf maar even uit, hoeveel gif er bij de katoen productie doorheen gaat.

Nu kun je natuurlijk zeggen: “maar als mijn kind eenmaal onder z’n dekbedje ligt, heeft hij toch geen last van dat gebruikte gif??”
En daar zit dus de vergissing: je kinderen, jij, iedereen heeft last van een aarde vol gif.

Dat is de reden dat ik altijd op zoek ben naar producten zoals die van Yumeko, kinderbedlinnen.

Mooie materialen en zoals ik dat noem: mooi gemaakt. Daar stop ik ze met een gerust hart onder, zodat ze lekker gaan slapen. Om heerlijk uitgerust weer op te staan om onze mooie planeet weer vol ijver en met veel plezier “onveilig” te maken.

lees ook, waarom naar de kinderdagopvang en tijd voor de peuter opvang

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *