Kinderen en interieur: 5 tips

inboedelverzekering

Kinderen en een mooi interieur gaan niet vaak hand in hand. Je draait je even om en het glas ranja ligt over je witte vloerkleed en de verfvlekken zitten op je nieuwe bank. Voordat je het weet heb jij de hulplijn van je inboedelverzekering tussen je sneltoetsen staan, en ben je continu aan het lijmen en schrobben. Hoe zorg je er nu voor dat jouw kinderen naar hartelust veilig kunnen spelen, en jouw interieur toch heel blijft? We geven je een aantal handige tips

1. Zorg voor een goede verzekering

Om te beginnen is die inboedelverzekering (en zelfs opstalverzekering) toch wel erg belangrijk met kinderen in huis. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en voordat je het weet ben je de claims alweer aan het invullen. Zoek dus meteen naar een goede inboedelverzekering om bij dit soort ongevallen (en de bijbehorende kosten) een steuntje in de rug te hebben. Je kunt de mogelijke kosten van je inboedelverzekering berekenen bij Diks zodat je direct weet wat je hier maandelijks aan kwijt zou zijn. Handig toch?!

2. Creëer opbergruimte

Je hebt het vast al wel gemerkt: hoe meer opbergruimte, hoe beter. Zowel jij als de kinderen hebben nu eenmaal ruimte nodig om alle ditjes en datjes veilig op te kunnen bergen. Een paar grote kasten kunnen wonderen doen, maar ook kisten, manden en andere opbergmeubel stukken kunnen ontzettend handig zijn. Door in iedere kamer van je woning opbergruimte te hebben, zorg je ervoor dat alles netjes opgeruimd en veilig blijft.

soms is een inboedelverzekering geen overbodige luxe 🙂

3. Maak een speelplek

Je kinderen spelen waarschijnlijk het liefst zo dicht mogelijk bij jou in de buurt. Zorg dus dat je in een ruimte waar jij veel bent, een veilige speelplek creëert: eventueel binnen kleine hekjes. Leg een zacht speelkleed op de vloer, zorg dat alle kabels weggewerkt zijn, breekbare accessoires aan de kant staan en scherpe hoeken en randen zacht zijn gemaakt. Zorg natuurlijk ook hier voor een mooie opbergmand waar al het speelgoed na gebruik direct in opgeborgen kan worden.

4. Creëer een speelruimte

Heb je een kamer over in huis of kun je wat extra ruimte creëren? Dan is een speelruimte speciaal voor de kids natuurlijk ideaal. Bedek de muren met krijtbordverf zodat ze naar hartelust kunnen tekenen (zo blijven je banken ook makkelijker mooi) en hang voldoende creatieve posters of tekeningen aan de muur om die creativiteit lekker te stimuleren. 

5. Tover knutsel werk om tot decoratie

Je krijgt waarschijnlijk iedere week wel nieuwe tekeningen aangereikt. Nu kun je deze tekeningen in een mooie map bewaren (zo blijft het toch speciaal), maar je kunt ze ook inlijsten en er een mooie collage ter wanddecoratie van maken. Probeer het knutselwerk van je kinderen op een creatieve manier in te zetten om je interieur speelser te maken! 

lees ook : Hoe zit het met jouw scheidingsangst?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *