Een kinderkamer inrichten zonder failliet te gaan : ervaringstips

Als er iets is wat ik leuk vond, toen de kinderen klein waren, dan was het wel een kinderkamer inrichten.
Zolang ze klein zijn, vinden ze alles best, en dat is de tijd dat je je als moeder helemaal uit kan leven.
Maar kleine kinderen worden groot en die van mij hadden tegen de tijd dat ze een jaar of zes waren, een duidelijk eigen mening. En die mening verandert ook nog regelmatig.

Hoe richt je een kinderkamer zo in, dat je makkelijk van stijl kan veranderen?

Begin met een complete kinderkamer aan te schaffen. En denk daar heel goed bij na! Het kan best zijn dat je dochter nu op roze eenhoorns valt ( die van mij was bij gebrek aan eenhoorns dol op roze dino’s ) Maar jij als moeder weet nu al dat deze fase voorbijgaat. Jij kiest dus voor een grenen bed ( bijvoorbeeld of een wit) en koopt een geweldig eenhoorn dekbedovertrek…Wat roze kussens en een roze onderlaken, kijk dat schiet op.

De Mexicaanse kamer: een foutje

Toen mijn dochter acht jaar was, gingen we verhuizen. Ze kreeg een hele grote kamer. De kamer in mintgroen met roze dino’s ( ja echt waar) lieten we achter ons. Deze kinderkamer die veel groter was, zou Mexico als thema krijgen. Terra kleuren waren op dat moment het toppunt van hip.
En toen maakte ik een foutje. In de Mexicaanse kamer, die we als inspiratiebron gebruikten, lag groen zeil op de grond. We moesten er toch vloerbedekking leggen….voel je hem aankomen…Ik kocht groen. En het was nog duur ook….
Toen we over gingen op lavendelkleuren en zacht bamboe, sloeg die vloer nergens meer op…

Dus….

Denk bij het inrichten van je kinderkamer goed na, over de grote dingen: bed, kast, bureau, vloerbedekking. De rest is makkelijk en goedkoop te veranderen. Muren en gordijnen, een kleed op de vloer, frutsels en een mooi dekbed.
En voor je het weet heb je een heel andere kinderkamer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *