Dreumes: wat betekent dat eigenlijk?

betekenis

Het is niet zo vreemd wanneer je vraagt wat nu eigenlijk de betekenis van dreumes is. Dreumes is een slecht gedefinieerde periode.
In ieder geval begint het dreumes zijn direct na de eerste verjaardag. Is je baby een jaar geworden: dan is hij/zij officieel baby af en begint de dreumes periode.

Dreumes tot 1,5 jaar of tot 2 jaar?


Er zijn mensen, tijdschriften en sites die de dreumes periode bepalen op 1 jaar. Van 1 jaar tot 2 jaar dus. Anderen maken die periode, maar anderhalf jaar, en praten vanaf dat moment over een peuter.
Weer anderen noemen alles een peuter: vanaf het moment dat ze baby af zijn, zeg maar.
Wanneer je artikelen leest over een peuter dan wel een dreumes, is het dus zaak goed te controleren over welke leeftijd men het heeft.

De betekenis van een aparte naam, voor een speciale periode

Persoonlijk geef ik er echt de voorkeur aan een kind tussen de een en twee jaar oud dreumes te noemen. Het is echt zo’n andere fase in een kinderleven dan wanneer ze drie en vier worden.
Een dreumes zie je groeien. Die ontwikkeling gaat razendsnel. Vond je het een prestatie dat je baby zich op kon trekken aan de box ? Bij een kind van 20 maanden vind je het al heel gewoon dat hij/zij gezellig met je mee dribbelt.

dreumes

Dit is ook de periode van de taalontwikkeling!

De leeftijd van 1 jaar tot 2 jaar is ook het jaar van de taalontwikkeling en ook daarom vind ik het persoonlijk een periode die op zichzelf staat. In dit jaar wordt de basis gelegd van de taalontwikkeling van je kind. En dat staat los van het feit of je kindje als het twee wordt nu al in vloeiende volzinnen spreekt, of nog steeds lekker brabbelt.

Een dreumes heeft emoties een baby niet.

Bij een baby zijn nog weinig emoties te onderscheiden, een baby huilt als hij honger heeft, moe is, zich niet prettig voelt door een poepluier bijvoorbeeld. Een dreumes ontwikkelt emoties. Geweldig om te zien, al kan het soms in de praktijk wat lastig zijn.

Kortom, ik vind dat het onderscheid baby, dreumes, peuter een heel belangrijke en een heel handige is.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *