Voor een budget vriendelijke kinderkamer, moet je een beetje investeren…

kinderkamer

Het klinkt natuurlijk tegenstrijdig, maar als je niet eindeloos veel geld kwijt wil zijn aan de kinderkamer, moet je beginnen met investeren.

Ik zal beginnen met je een geheimpje te verklappen: kleine kindjes worden groot!
En na zo’n twee jaar ontdek je dat dat schattige, poezelige babykamertje niet meer zo goed past bij je eigenwijze peuter…Moet je dan alles maar weer gaan veranderen? Niet als je de basis voor de kinderkamer slim hebt aangeschaft.

De basis van iedere kamer (dus ook de kinderkamer) bestaat uit de vloer, de muren en de ramen.
Koop voor de ramen geen flodderig goedkoop gordijntje. Je wil dat je de kamer donker kan maken. En dat wil je een aantal jaren. Kies  dus voor degelijke raambekleding, die de mode kan weerstaan, zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën. Degelijk en tijdloos mooi. Goed voor een poezelige baby, een eigenwijze peuter en straks voor een eigenwijze tiener.

Voor de vloer geldt precies dezelfde regel: kies een degelijke neutrale vloer, die zich moeiteloos aan alle stijlen aanpast. Vermijd felle en mode kleuren. Die kun je prima aanbrengen met een leuk kleed (doe er even antislip onder)

Op het gevaar in herhaling te vervallen: hou de muren van je kinderkamer ook eenvoudig. Maak niet de fout die ik destijds maakte: schattig stippeltjes behang met een strook nog schattiger berentreintjes, over het oude bouwbehang heen plakken. Toen het eraf moest heb ik vele kreten geuit die niet voor herhaling vatbaar zijn…

Ik deel de ultieme truc met je: wil je behangen? Zorg dat alle vorige behang van de muren af is! Als je dan later iets anders wil haal je het behang er makkelijk af. Wil je schilderen? Haal dan ook al het oude behang van je muur en plak een goedkoop behangetje op je muur. Schilder daar overheen. Ben je dat kanarie-pietjes-geel, dat snoezig-zacht-blauw he-le-maal zat? Dan hoef je alleen het behang van de muur te halen. Geloof mij: dat is veel minder werk dan een kleur overschilderen!

Ben je klaar met de basis? dan wordt het echt leuk: nu kan je er helemaal JOUW babykamer van maken (en straks de peuter-kleuter-grote meid kamer)

lees ook eens: hoe kun je je kind helpen zijn eigen stijl te ontwikkelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *