3 praktische tips voor de inrichting van je babykamer

babykamer

Geen enkele kamer in huis wordt met zoveel liefde ingericht als de babykamer. Sommige vrouwen verzamelen al lang voordat het raak is de leukste ideeën op een geheim Pinterest bord. Tegen de tijd dat ze groen licht hebben gekregen om met het inrichten te beginnen, zijn er soms zoveel ideeën dat het ineens een haast onmogelijke taak lijkt te zijn geworden. En sommige vrouwen weten niet hoe ze moeten beginnen omdat ze bang zijn het niet goed te doen. Want een babykamer moet toch zo veilig mogelijk zijn voor die kleine avonturier? Daarom zetten we graag een aantal praktische tips voor je op een rijtje voor de inrichting van je babykamer.

1.Boodschappenlijstje

Maak een lijstje van dingen die op een babykamer zeker niet mogen ontbreken, want als je eenmaal in de winkel staat is alles even schattig, onmisbaar en reuze handig. Onderschat daarbij zeker het effect van je hormonen niet! Afhankelijk van de grootte van de babykamer kies je ervoor om bijvoorbeeld alleen een wieg, commode en kledingkast te kopen of ook een fijne stoel om in te voeden, een bankje om op voor te lezen of een opbergmeubel voor speelgoed. Een budget kan je helpen om je aankopen in toom te houden!

2.Indeling

Wanneer je je benodigdheden bepaald hebt, kun je over de meest praktische indeling van de babykamer na gaan denken. Plaats je wieg bijvoorbeeld op een plek waar je gemakkelijk overal bij kunt, waar je kindje als het wat ouder is geen gevaarlijke plekken kan bereiken en niet in de buurt van een raam of verwarming. Wat betreft de commode is het praktisch als je gemakkelijk bij de luiers en schone rompers kunt. Hiervoor heb je misschien voldoende ruimte in de commode, en anders kun je met mandjes of plankjes werken of de kledingkast op maximaal een armlengte afstand plaatsen.

3.Veiligheid: materialen, zonwering, ventilatie en chaos


Naast een mooie babykamer is de veiligheid natuurlijk minstens zo belangrijk. Let daarom vooral op de materialen die je gebruikt, zoals verf op waterbasis. Laat meubeltjes en muren liever door iemand anders schilderen, zodat jij niet onnodig potentieel gevaarlijke stoffen inademt, en daarmee je baby ook. Houd daarnaast rekening met de (warme) zon. Op tropische dagen, zoals we die afgelopen zomer meerdere gehad hebben, kan het erg warm worden achter het glas. Goede zonwering zorgt ervoor dat het binnen lekker koel en aangenaam blijft voor je kleintje.

Goed ventileren is eveneens belangrijk voor een goed binnenklimaat. Een kunststof dakraam bijvoorbeeld zet je eenvoudig op een kiertje open, zonder dat de kleine erbij kan. In de winter zorgen de ventilatieroosters voor voldoende ventilatie. Zorg tot slot dat de babykamer niet te vol staat met allerlei accessoires. Zo voorkom je dat je kindje onverhoopt met spulletjes op ontdekkingstocht gaat en zorg je ervoor dat het rustig genoeg is om niet overprikkeld te raken. En dus lekker te kunnen slapen!

lees ook eens: wat krijgt papa van de sint

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *