Geen dag zonder zorgen! Een ander leven na de komst van de kleine

,
Geen dag zonder zorgen- Een ander leven na de komst van de kleine 2

De geboorte van je kind is direct het eind van je zorgeloze leven. Hoe dramatisch dit ook klinkt, er is geen woord aan gelogen. Natuurlijk is de zorg niet altijd torenhoog. Op pad met vrienden en lachen zoals vroeger behoort niet voor eeuwig tot het verleden. Alleen heb je nu je telefoon in je zak, want de zorg is er. Altijd.

De eerste baby zorgen

Dat eerste moment dat je thuis bent met je baby, zonder kraamhulp of assistentie in de vorm van een opa of oma, vergeten ouders nooit meer. Daar zit je dan, helemaal alleen met een baby die elk moment kan gaan huilen. Je hebt dit moment in je hoofd misschien wel tientallen keren geoefend, maar toch was je hier niet op voorbereid.

Het is een beklemmend gevoel, want vanaf dit moment is er altijd iemand waar je voor moet zorgen. Wiens behoeftes uitstijgen boven de jouwe. Heb je honger maar je kind ook? Je zal moeten wachten. Wil je douchen maar er wordt gehuild? Helaas. Heb je hoofdpijn maar zit de luier vol? Je kan het wel invullen. En dit zijn alleen nog maar de kleine zorgen.

Lees ook: De mama’s en de papa’s

Help, de baby beweegt!

Na enkele maanden is het vaarwater vaak iets rustiger. De baby vermaakt zich op een speelkleed en jij kan even snel naar het toilet. Je zou er haast hoop van krijgen. Maar dan gebeurt datgene waarvan je dacht dat het zo leuk zou zijn: je baby gaat kruipen.

Geen plek in huis is veilig voor de handjes van jouw baby. Lades, keukenkastjes, plantenpotten en stopcontacten lijken een magische aantrekkingskracht te hebben dus daar ga je met je gereedschapskist. Traphekjes, stopcontactbeschermers en kastdeursloten moeten worden geïnstalleerd en als je net het ene gevaar hebt ontweken, dient het volgende zich weer aan.

Stopt het ooit?

Deze stijgende lijn zet zich de komende jaren goed voort. Je went eraan, dus je staat zeker niet continu onder spanning. Maar leren fietsen is niet zonder zorgen. De eerste schooldag ook niet en de eerste keer naar het zwembad zonder dat je erbij bent is een heel nieuwe categorie. Dan fietsen ze alleen de hele stad door, komen ze in aanraking met ongezonde zaken en erna willen ze op stap. En dan slaan we nog veel babystapjes over.

Lees ook: hoe ontwikkelt het babybrein zich? begrijp je baby beter

Jouw flexibele ouderhart

Gelukkig groeit jouw ouderhart mee met je kind. Je gaat je zorgen leren doseren en er komt zelfs een moment dat je je niet meer kan voorstellen dat iemand zorgen heeft over wat tranen van een baby in een ledikant. De geluksmomenten met je kind zijn nog altijd groter dan de zorgen en als je een pleister plakt op een knie en je drukt er een kus op, zou je dat gevoel van zorg nooit willen missen.

Je doet wat je kan

Je doet wat je kan om kind te behoeden voor al het gevaar. Je zorgt dat je bent voorbereid en dat jouw zorgverzekering 2024 een bezoekje aan de gipskamer dekt. zorgt voor verlichting op de fiets en een adequate voorlichting op alles wat maar ellende met zich mee kan brengen en verder.. Vertrouw je op een goede afloop. Dat hebben jouw ouders tenslotte ook gedaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *