Denk jij wel aan de sfeerverlichting buiten?

kerstverlichting

Mijn leuke buurman 5 huizen verderop hing in november de kerstverlichting buiten op.
Ik zag de lichtjes branden boven zijn carport, waar het hele gezin in de zomer gezellig bbq-t en een biertje drinkt.

“Nou”, zei ik tegen hem, “jongen, jij bent in ieder geval niet te laat”. Hij grijnde breed en zei:
“Felice, ik doe niet meer aan kerstverlichting, ik doe aan sfeerverlichting !”

Ik zei het je: hij is echt een leuke buurman. En hij liet zijn sfeerverlichting hangen tot ver in februari. Kijk, zo heb je nog eens echt plezier van je kerstverlichting buiten! Het is niet alleen leuk voor de huiseigenaar, maar ook heel gezellig voor de mensen die ‘s avonds hun hond het laatste rondje geven.
Waarom zou het alleen in December gezellig mogen zijn tenslotte?

Het terrasje in Rovinj

Ineens moest ik denken aan dat terrasje van die kleine pizzeria met de grote pizza’s in Rovinj, waar we met regelmaat ’s avonds gingen eten. Het terras werd, zoals vaker in die landen, overspannen door een pergola, waar druiven en nectarines aan groeiden.
Dat soort pergola’s zorgt voor een heerlijke natuurlijke schaduw. Dat je je alleen maar je hand uit hoeft te steken om een druif te pakken maakt het extra leuk.

Maar hier had de eigenaar nog een attractie toegevoegd. Door de bladeren had hij ijspegelverlichting gevlochten. Als het donker werd, glansden kleine lichtjes boven ons hoofd. Zo romantisch! En goed voor zijn omzet, want als de lichtjes aangingen bestelden wij nog graag een glaasje wijn.

Eigenlijk is het dus onzin om je buiten kerstverlichting weg te halen. Laat ze fijn om je carport of buiten cave hangen. Hang er lampionnetjes omheen, doe iets geks, liefs of romantisch.
Neem het advies van mijn leuke buurman ter harte: denk niet in kerstverlichting maar in sfeer verlichting. Kerstlichtjes bij de zomer bbq, dat gaat het helemaal maken, let op mijn woorden.

Lees ook eens : geboortekaartjes: goedkoop hoeft niet slecht te zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *