Zanger Nick Cave verliest opnieuw een zoon

Verdrietig nieuws voor de Australische zanger Nick Cave. Zeven jaar nadat één van zijn zoons overleed na een val van een rots, is ook zijn oudste zoon Jethro Lazenby overleden. “Met veel verdriet kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro is overleden”, liet de zanger weten aan de Britse media. Lazenby werd slechts 31 jaar oud. Waar hij aan is overleden is niet bekend gemaakt.

Cave is in totaal vader van vier zonen: Luke, Earl, Arthur en Jethro. Jethro kwam er op 8-jarige leeftijd pas achter dat Nick Cave zijn vader was. In eerste instantie was verliep hun relatie moeizaam, maar uiteindelijk kregen vader en zoon toch een goede band en gebruikte Jethro afwisselend zowel de achternaam van zijn moeder, Lazenby, als de achternaam van zijn vader, Cave.

Lazenby, die model, acteur en fotograaf was, leed aan schizofrenie en had recentelijk zijn moeder mishandeld. Hij had de nacht ervoor bij haar geslapen en de volgende ochtend ruzie met haar gekregen, die eindigde met een knietje in zijn moeders gezicht. In afwachting van de rechtzaak was hij enkele dagen geleden vrijgelaten, op voorwaarde dat hij af zou kicken en geen contact met zijn moeder zou hebben voor twee jaar. Het was niet de eerste keer dat hij in de gevangenis terecht kwam, vier jaar eerder zat hij ook al vast wegens het mishandelen van zijn toenmalige vriendin.

Nick Cave verloor eerder zijn 15-jarige zoon

In 2015 verloor Nick Cave al zijn 15-jarige zoon Arthur. De jongen was onder invloed van lsd en viel van een rots in de Engelse plaats Brighton. Cave verwoordde destijds zijn verdriet in zijn toen eerstvolgende album, Skeleton Tree. Ook het volgende album Ghosteen en de documentaire One more time with feeling gaan voor een groot deel over dit rouwproces.

De zanger vraagt om privacy in deze moeilijke tijd.

Lees dit artikel ook op NOS

Of lees: Ruinerwold-klusjesman Josef B. voor de rechter: waarvan wordt hij verdacht?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *