Nieuwe regels zwembaden bedreigt zwemscholen en zwemles 100.000 kinderen

nieuws

Een initiatiefwet van de VVD om meer regels op te stellen voor het zwemonderwijs in Nederland, valt niet in goede aarde bij alle zwemscholen. Met deze regels zou het voortbestaan van 600 commerciële zwemscholen in gevaar komen. Volgens de zwemscholen. Dat zou wel eens – volgens diezelfde zwemscholen – 100.00 kinderen hun zwemles kunnen kosten.

Het is niet zo raar dat zwemscholen in de problemen dreigen te komen, want volgens het nieuwe wetsvoorstel van VVD-Kamerlid Rudmer Heerema, dat volgens de stichting op steun kan rekenen van minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en de SP, moeten zwembaden aan minimale afmetingen voldoen.

Daarnaast is het voorstel dat er een landelijk erkend zwemdiploma komt. En dat betekent voor commerciële zwemscholen, dat zij hun eigen zwembaden niet meer kunnen gebruiken, tja …dat scheelt inkomsten.

Verzet tegen de nieuwe wetten

De NSWZ (Nederlandse Stichting voor Water- en Zwemveiligheid) wil ten koste van alles deze wet tegenhouden. „De grote angst bestaat dat door de invoer van deze wet de marktwerking uit de zwembranche wordt gehaald. Dit is niet alleen illegaal, maar betekent ook een terugval van zo’n veertig jaar voor de zwembranche, de zwemkwaliteit en de zwemveiligheidHierdoor komen niet alleen gewone kinderen zonder zwemles op straat te staan, maar ook de kinderen die extra aandacht nodig hebben. Deze doelgroep kan alleen bij zwemscholen terecht.” ”, stelt voorzitter Shiva de Winter van de NSWZ.

De minister en de nieuwe wet

Vandaag is er de mogelijkheid tot overleg van alle partijen in de zwembranche met de minister. Het overleg vindt plaats in Amersfoort. Het NSWZ heeft een advocaat in de arm genomen om haar zaak bij de minister te bepleiten. In de visie van de NSWZ hebben alle kinderen recht op zwemles en zijn daar zowel de publieke als de commerciële partijen voor nodig.

De zwembranche is een vrije markt Naast de NSWZ hebben we ook nog Deze partijen, waaronder NSWZ, ENVOZ, ZON, Dutch LifeGuard en EasySwim. Samen zijn ze goed voor een derde van de branche.

Bron Metro

Lees ook: waarom een heerlijk babyhapje….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *