Gps-horloges voor kinderen in trek na dood 9-jarige Gino

Na de afschuwelijke moord op de 9-jarige Gino, lijken veel ouders belangstelling te hebben voor een gps-horloge voor hun kind. Dat geeft namelijk de mogelijkheid de locaties waar je kind zich bevindt in de gaten te houden. Behalve dat kun je er soms mee bellen of – en dat is erg belangrijk – een noodsignaal versturen.
Dat klinkt allemaal heel veilig. “Maar”, zeggen deskundigen van RTL-nieuws “het allerbelangrijkste is dat je goede afspraken met je kind maakt”

Veel ouders geven op social media aan zo’n Gps-horloge te hebben aangeschaft en RTL informeerde bij verschillende webshops, die inderdaad een stijging van de verkoop zagen. Ook is er veel  behoefte aan informatie over de precieze werking van zo’n apparaat.

Afspraken en een gps-horloge

Ook kinderen kunnen angstig worden van de gebeurtenissen rondom Gino en blij zijn met zo’n horloge.
Opvoedkundige Krista Okma geeft aan dat er niks mis is, met de aanschaf van zo’n gps, maar dat ook een schijnheiligheid kan geven. Een kind kan gaan denken: mij kan niks gebeuren…
Het allerbelangrijkste blijft: goede en duidelijke afspraken met je kind maken. Nooit, met vreemde mensen meegaan, weglopen zodra iets niet goed voelt!

Ook Remco Pijpers, adviseur digitale vaardigheden van stichting Kennisnet, snapt heel goed dat ouders naar een gps-horloge grijpen. “Wat Gino is overkomen, is de grootste angst van elke ouder”

Maar hij wijst erop dat ontvoeringen door vreemden – zoals vermoedelijk Gino en Nicky Verstappen gebeurde –  grote uitzonderingen zijn. “Daders in misbruikzaken zijn meestal bekenden: een familielid, een huisvriend, de voetbaltrainer…  Noot van Felice: en dat is misschien nog wel enger…
Met een gps weet je waar je kind is, bij die trainer, bij dat familielid…klopt allemaal. Bedenk dat de gps niet kan aangeven of er misbruik plaats vindt…

Je weet de locatie van je kind en denkt dat-ie daar in goede handen is. Maar een gps-horloge gaat je niet vertellen dat daar misbruik plaatsvindt.”

Lees het hele verhaal bij RTL

Lees ook: Drama Duitse school

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *