Weer naar school, nog meer ervaringen

school

Tante to the rescue Iris, die in het dagelijks leven logopediste is in het bijzonder onderwijs, had – geloof het of niet – toch een beetje buikpijn. Zou het allemaal wel goed gaan, met die kinderen, die zolang thuis hadden gezeten, om  van al maatregelen maar niet te spreken! Maar, wat gebeurde?“Onze leerlingen kwamen ook op school alsof ze nooit weggeweest waren. Vielen meteen weer in hun routines. Bijzonder hè”

Zo zie je maar weer, kinderen kunnen veel meer aan dan wij vaak denken.

Dat ondervond mama Linda ook. Vol spanning zat ze te wachten op het tijdstip dat haar twee zonen weer uit school kwamen. Daar komen ze aan ! “Hoe was het?”, roept ze “vertel!!”
Het antwoord na 8 weken geen school: “leuk”

Mama Chantal kreeg van haar middelste een heeel andere reactie. Die kwam zo ongeveer euforisch thuis: “Mam!!! Ik kreeg van de juf een blaadje om letters te oefenen met schrijven thuis”
Wacht even lieve mede-moeders voor je  in het toetsenbord klimt, om te protesteren, tegen deze vorm van de achterstand in halen…
Het huiswerk bestond uit: Welgeteld 1 dubbelzijdig geseald papier met zijn naam. Die moet hij dan schrijven.
Laten we de coronacrisis even de coronacrisis laten en ons realiseren hoe geweldig het is dat je je eigen naam kan schrijven! Kan jij je dat nog herinneren?

Over huiswerk gesproken: bij juf Petra moesten ze een sloot bezoeken en vissen  ect fotograferen in kikkerperspectief. In de klas gaan ze daar dan over praten. Ik vind het een geweldige opdracht.

De dochter van juf Petra, die zo zonder om te zien naar haar moeder naar school vertrok, kwam net zo stralend naar buiten rollen, als ze naar binnen was gegaan.
De beide zonen waren net zo nuchter als die van mama Linda.

De kinderen van Mama Jezz mochten vandaag voor het eerst. Ze waren er helemaal klaar voor!
Maar eenmaal op het schoolplein…”Pff dat was wel even slikken hoor. De kleuterjuf stond in de deuropening. F. wilde mij niet loslaten en ook niet met L’s  juf meelopen die op de plein stond. L. moest zelf door de andere deur naar binnen. Maar gelukkig kwam de kleuterjuf hem ophalen en toen liep hij wel mee.”

Hoe gaat het met jullie kinderen op school?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *