De kinderen thuis: grote en kleine tegenvallers

tegenvallers

Grote en kleine tegenvallers in onze intelligente lockdown

Nog even en ze mogen weer naar school! We hebben het al eerder gezegd, de kinderen hebben er nog meer haast mee dan hun moeders… Het zijn vreemde tijden en ik vraag me af hoe we ze ons later zullen herrineren.

Als de tijd van de grote ommekeer: niks was meer hetzelfde na de Corona-crisis? Of als een enorm moelijke en vervelende periode in ons ons leven? Of als een oooo, jaaa, waar ook: toen hadden we Corona crisis?
Time will tell, zou mijn vader gezegd hebben.

Zo langzamerhand beginnen moeders de balans op te maken. Wat zijn de echte tegenvallers?

Bij juf Petra thuis kunnen ze wel spreken van een grote tegenvaller: dochterlief, maakte een verkeerde landing op de trampoline en…het arme ding brak haar been. In eerste instantie zag de dokterposts niks verontrustends, maar toen de pijn aan bleef houden, en er nogmaals naar gekeken werd, bleek haar been gebroken. Gelukkig is deze jongedame reuze flink!

In deze dagen heeft de verkoop van de trampoline een recordomzet gehaald. Maar als je het mij vraagt, is dit nu net waar iedere moeder toch een beetje bang van is.

de zwemles tegenvaller

Een andere tegenvaller: de zwemlessen die stopten. Je kan veel online leren, maar zwemmen hoort daar niet bij. Alhoewel ik me uit mijn jeugd kan herinneren, dat ouders het advies kregen hun kinderen liggend op een krukje de zwembeweging te laten oefenen. Echt waar! Ik maak geen grapje! Mamma Linda en Mama Jezz, zien beiden dat het weer een tijdje gaat duren voor dat vermaledijde zwemdiploma er is…

de scouting

Mama Esther baalt van de scouting, waar haar jongste dochter zo gek op is. Die heeft in deze hele crisis tijd, niks van zich laten horen…Ze zegt: Ik heb de scouting altijd als een plek gezien waar mijn kind leert overleven in onverwachte omstandigheden. De ultieme plek om om te leren gaan met wat het leven je geeft, zou ik zeggen. Maar wie schets mijn verbazing dat er maar een instantie in ons leven is geweest die de afgelopen tijd helemaal geen enkele handreiking heeft gedaan…. En dat terwijl er zoveel kinderen zo dol zijn op de scouting…

de meevallers!

Gelukkig tellen we twee meevallers:
De kindernevendiensten van de kerk van MamaJezz, ontwikkelt de laatste tijd leuke dingen voor de kinderen.En de oudste van mama Esther mag komende donderdag weer verder met haar beugeltraject: nog heel even en zij is geen “beugelbekkie” meer !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *