Terug naar school ! de moeders vertellen

terug naar school

Hoe was het, moeders, de eerste dag terug naar school?

De moeders van BabyenKind, verschillend als altijd, zijn nu niet zo verschillend in hoe ze de eerste dag terug naar school ervaren hebben. Lees mee

Mama Linda, stak – letterlijk – de vlag uit en zei: “Het ging hier echt heel relaxed. Ze hadden heel duidelijk looproutes aangegeven van tevoren. De jongste moest via de hoofdpoort, en dan moest ik met de oudste naar de zijpoort lopen volgens een vastgestelde route. De meeste mensen hielden goed afstand (op de verdwaalde ouder na die recht tegen de stroom in liep natuurlijk, idioten houd je altijd). En daarna straat oversteken en via de andere kant weer terug naar de auto.

Ik had wel een beetje een eerste schooldag gevoel, gek hoe dat werkt dan he? Dat je ze, ondanks het gemopper en de uitputting van alles combineren dan toch een beetje gaat missen. Maar daar ben ik, nu ik met mijn ontbijt en een kop koffie relaxed aan mijn werk kan beginnen wel weer een beetje overheen!

Terug naar school: verschillende ingangen

Die verschillende plekken, waar je als moeder je kind moest brengen, spelen ook mama Chantal parten. “3 kids. Naar 3 verschillende ingangen brengen op 2 tijden. Ik heb geen glazen bol nodig om te voorspellen dat er kinderen te laat gaan komen”
“Maar verder”, zegt ze ´ging het verbazingwekkend goed.” En daar stond ik, met een dubbel gevoel. Ik heb ze weeeeeken terug naar school gewenst. En toen ik net de jongste bij psz af gaf moest k toch wel even slikken”

even slikken

Juf Petra moest ook slikken. “Ik had ik wel een brok in de keel, maar onze middelste rolde (Ze zit door haar gebroken been in de rolstoel) hup naar de juf! Mijn jongste naar haar kleutergroep, geen traan en niets !”

terug naar school, wat vonden de kinderen

En wat vonden de kinderen. We laten de achtstegroeper van mama Esther aan het woord:” Misschien moet ik de musical nog even doornemen, welke prullenbak zouden we gebruiken want de ene is klein maar open en de andere is groot maar dicht, oh wacht ik moet wel op tijd ontbijten nu natuurlijk, en ik moet mijn haren nog borstelen, wacht, in welke shift zit Sien eigenlijk?”

de realiteit

Ja, die groep 8 musical, die gaat gewoon door!.
Toen ze ’s middags uit school kwam, was ze wat minder blij. Je moet je tafel schoonmaken, met vreselijk vies spul. Blehhh …..Maar in de auto naar huis komt ineens de realiteit binnen. “In de auto naar huis zei Sh. ineens; weet je mam, wat ik me nu pas realiseer…dat ik nooit meer met K. en R. in één klas zal zitten want dit blijft natuurlijk zo tot de zomervakantie en daarna ben ik van school…..”

liever thuis

De zoon van mama S was liever thuis gebleven. Heeft hij de dag doorstaan?

Net aan: Een beetje… hij was voelde zich met regelmaat beroerd door de spanning. Heeft af en toe een frissen neus gehaald of op de gang gezeten. Gelukkig alleen misselijk en geen gespuug.

Hoe vond jij de eerste dag terug naar school? En hoe vond je kind het?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *