Dag lieve kleuter, op naar groep 3 !

groep 3

Als je kleuter naar groep 3 gaat

Afgelopen vrijdag was het dan zover de laatste schooldag van mijn zoon. Niet alleen de laatste schooldag van dit schooljaar maar ook zijn laatste dag als kleuter.
Mijn kleuterzoon verandert in een heuse grote jongen die na de vakantie naar groep 3 gaat.

Eerste schooldag

Ik zie hem nog gaan de eerste schooldag met zijn rugzak van Woezel en Pip op zijn rug.
De eerste dag werd wel een enorme teleurstelling want de juf was ziek en de kinderen werden weer naar huis gestuurd. Stond ik dan met een zwaar teleurgesteld en verdrietig kind. Weken hadden we af geteld naar deze bijzondere mijlpaal en we vertrokken weer naar huis waar gelukkig al zijn verjaardagscadeaus op hem stonden te wachten.
De dag erna ging hij weer huppelend aan mijn hand mee (ja hand in hand lopen willen veel kleuters nog) naar school. Zonder angst ging hij zitten in de kring en zwaaide me vrolijk uit.
Mijn kleine peuter was ineens een stoere kleuter die klaar was voor zijn schoolavontuur.

Van proberen kun je leren

Wat heb je veel geleerd in je kleuterjaren.
Ging je naar school nog niet volledig zindelijk veranderde dat enorm snel dat er geen ongelukjes meer gebeurde op school.
Jas aan doen en je schoenen kon je niet zonder hulp en nu word je boos als mama je ergens mee wilt helpen. De knutselwerken werden steeds uitgebreider al is knutselen niet je favoriete bezigheid.
Hadden we een abonnement bij de huisarts om serieuze wonden te laten lijmen of hechten omdat je zo vaak viel, komen we er nu nog maar zelden. De zijwieltjes van je fiets zijn verkocht want jij kan los fietsen, ook deze mijlpijl vierde we uitvoerig.

Kinderfeestjes

Je eerste kinderpartijtje was jij niet alleen dolgelukkig! Mama vond het hartverwarmend dat haar zoon leuk genoeg was om uitgenodigd te worden. Als je in een mega grote kleuterklas zit variërend van 32 tot op het eind 42 kinderen is de kans op een uitnodiging wel super fijn, ze hebben keuze uit zoveel andere leuke kinderen. Andere voordeel was dat er natuurlijk ook veel partijtjes waren.
Jouw allereerste kinderpartijtje die jij gaf was één groot succes. Een superhelden feestje thuis met 7 andere hypere kleuters met leuke spelletjes waar nu nog over wordt gesproken. Jouw ouders waren erna totall loss maar goed alles voor je kind toch? Dit jaar wilde mijn echtgenoot het buitenshuis vieren want hij zag het niet nog een keer zitten dat een kleuter ons meubilair bewerkte met een andere kleur.

groep 3

Zoenen op het schoolplein

Enthousiast kwam je in de middag op het school naar me toe rennen als de school uit ging. Een dikke knuffel en kus waren vanzelfsprekend. Ik realiseer me dat dit niet altijd zal blijven dus ik geniet bewust van al deze lieve momenten. In de ochtend mocht ik mee in de klas, kijken welk werkje je had gemaakt of ging maken deze dag en een dikke kus maakte mij een blije moeder.
Mama was nog steeds de wereld voor jou, samen met papa de belangrijkste personen in je leven.
In de toekomst neem je niet meer alles aan van je ouders en mag ik je om de hoek van de school afzetten. Wil je niet meer gezien worden met je oude moedertje.

Genoten van deze periode

Ik heb genoten van jouw kleuterjaren, wat waren je uitspraken hilarisch.
Wat stond je nog onbevangen in de wereld en was je vooral heel lief voor mij.
De liedjes die je zingt zijn nog zo schattig ook al vind je Nederlandse Hiphop ook steeds leuker worden. Mocht ik nog steeds je kleding uitzoeken en mijn smaak was meestal ook jouw smaak.
Het geluk zit hem in kleine dingen in jouw leven en dat bewonder ik zo lieve zoon.
Door mee te kijken door jouw ogen ben ik veel meer dingen gaan waarderen.

Bedankt voor deze leuke jaren!

Ik heb ondanks de medische zorgen zo van je genoten en de tekeningen die je hebt gemaakt waren als kunstwerken van een groot artiest. Ik koester al deze momenten en gelukkig hebben we de foto’s nog (als ik ze wel eens laat afdrukken).

Fijne vakantie lieve zoon!
Na de zomervakantie ga je naar groep 3. Je verheugt je er enorm op.
Jij wilt zo graag een hele grote jongen zijn met grote jongens acties en dat snap ik volledig, toch zou mama het liefste willen dat je nog even zo kon blijven. Mijn kleine lieve kleuter die zijn moeder adoreert. Ik vond jou de leukste kleuter ever

Liefs Kaat

Benieuwd naar meer kronkels/krabbels van mijn hand?
Op mijn pagina Kaat Krabbelt en Facebook Kaat Krabbelt laat ik je meekijken in mijn leven

19 antwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Ik vind het nu echt zo idioot hard gaan!
   Hij is zelf mega blij dat hij naar groep 3 gaat en ik ben heel trots dat hij er klaar voor is (ondanks dat leren best moeilijk voor hem is)

   Beantwoorden
 1. Marjolein Goedhardt zegt:

  Wat lief beschreven, super lief! Dit staat me ooit te wachten en zoals je beschrijft daar geniet ik nog even van, het gaat te snel soms! 😀

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Ja Marjolein…probeer echt te genieten hoor…gaat zo snel
   Ik geniet nog van alle knuffels die nog op het schoolplein worden gegeven 🙂

   Beantwoorden
 2. Chicamoms zegt:

  Lief geschreven en de tijd gaat zo snel. Mijn zoontje is alweer 8. Soms mis ik die hele lieve kleuter ook nog wel eens al is dit stoere gedrag ook erg leuk en ze blijven altijd lief voor hun moeder.

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Daar hoop ik dan maar op 🙂
   Elke leeftijd heeft zo zijn charmes denk ik…maar dat kleine geniet ik nog zo van.
   Dat je moeder nog ALLES voor je is ( en je je niet voor haar schaamt ha ha)

   Beantwoorden
 3. Rory zegt:

  Ai, mijn meisje gaat ook naar groep 3, maar ik zie haar eigenlijk nog steeds als een lieve kleuter. En dat bedoel ik niet denigrerend. Maar ik had mij niet gerealiseerd dat groep 3 zo’n essentieel verschil gaat worden. Natuurlijk is het dan ineens meer leren. Niet meer in de kring. Geen huizenhoek of poppenhoek meer. Vind ik niet leuk. Zegt deze moeder die zich dit nu pas echt realiseert… Maar het is natuurlijk wèl heel leuk, nodig en nuttig voor mijn lieve meisje. het een kan naast het ander bestaan.

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Net voor de schoolvakantie inging hoorde ik dat Dax in een klas komt met groep2 en 3 !
   Dus ik hoop voor hem dat hij ook nog wel een beetje mag blijven spelen.
   Hij zit op speciaal onderwijs en daar kijken ze echt wel heel goed wat een kind aan kan en behoefte aan heeft.
   Het is wel leuk als je meisje eerdaags ineens kan lezen etc….maar het kleine gaat er nu echt wel af.
   Het is mooi dat ze zich zo ontwikkelen….en elke fase zal vast zijn hele leuke kanten hebben.

   Dank je wel voor je reactie!

   Beantwoorden
 4. nicole orriens zegt:

  Het is best een grote overgang van groep 2 naar groep 3 inderdaad. Hoewel hij wel minder zichtbaar is geworden nu de officiele kleuterschool niet meer bestaat.

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Net voor de vakantie begon hoorde ik dat Dax in een klas komt met groep 2 en 3.
   Ik denk dat hij toch ook nog een beetje kan spelen etc….ben ik wel blij om.
   Ik ben heel benieuwd wat het volgende jaar ons gaat brengen….nu nog even genieten in de vakantie van alle aandacht voor elkaar

   Beantwoorden
 5. Manon zegt:

  Wat een lieve en trotse mama-post heb je geschreven! Ik kan me voorstellen dat het heel snel gaat allemaal. Geniet ervan, een mooie periode 🙂

  Beantwoorden
 6. Danielle Piscaer zegt:

  Heel mooi artikel! Toch weer elke keer zo verandering. Mijn dochter gaat naar groep 2, maar kan me al helemaal indenken wat het als een mijlpaal voelt. Ik sta er zo van te kijken hoe snel en veel ze leren als ze eenmaal op school zitten. ALs ik nu terug kijk wat mijn dochter allemaal voor nieuwe stappen heeft gemaakt in groep 1.

  Je hebt een stoere jongen! En wat leuk dat feestje als superhelden, dacht meteen dat ga ik onthouden als mijn zoontje op school zit ;-).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *