Ochtend seks of avond seks, wat is de beste tijd om zwanger te worden?

ochtend seks

Op zoek naar het beste tijdstip van de dag, om een kindje te maken, vragen veel stellen zich af wat beter is: ochtend seks of avond seks.

De vraag, wat is het beste tijdstip van de dag om zwanger te worden is best ingewikkeld, want daar spelen veel verschillende factoren een rol. Er is natuurlijk wetenschappelijk onderzoek verricht naar de kracht, de bewegelijkheid en de hoeveelheid sperma op verschillende tijdstippen in de dag. En dat geeft een verrassend inzicht.

Is er wel een beste tijd??

Er zijn mensen die zeggen dat je het beste s morgens kan vrijen als je een baby wil.
Het idee daarachter is, dat je s morgens lekker uitgerust bent en dus beter en langer kan vrijen dan aan het einde van een zware dag. Dat is zeker waar. Het andere idee achter ochtend seks voor een zwangerschap is dat de sperma dan in topconditie is. En dat betekent: meer kans op een zaadcel die het eitje bereikt!
Onderzoek wijst helaas uit, dat er wel verschil is tussen ochtend en avond sperma, maar het verschil is ienieminie…

Er is ook onderzoek geweest naar de conditie van sperma in de middag.  Onderzoek lijkt erop te wijzen, dat sperma in de  middag wat – zeg maar – uitbundiger is dan in de ochtend.
Maar wederom: het scheelt allemaal maar een heel klein beetje.

Samenvattend

Er zijn wel aanwijzingen dat middag en ochtend seks “vruchtbaarder” is dan avond seks, maar overtuigend en keihard is dat bewijs niet.

Wat wel helpt

Om je kansen op een zwangerschap te vergroten, is gezond leven veel en veel belangrijker. En let even op, we hebben het hier nu zowel over de mama-to-be als de papa-to-be.
Ophouden met roken, stoppen met drinken, lichaamsbeweging, noem het rijtje maar op!
Een tweede kansvergroter is natuurlijk zoveel mogelijk proberen te vrijen tijdens de ovulatie, maar dat wist je inmiddels al!

lees ook eens: hoe lang duurt het voor je zwanger bent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *