De kinderen thuis: de boodschappen

boodschappen

Nu we even verlost zijn van het huiswerk, kunnen we aandacht besteden aan een ander probleem: de boodschappen.

Want boodschappen doen, normaal gesproken toch al niemands favo klus, is een KLUS met hoofdletters geworden.
Hoe slaan moeders met kinderen zich door dit deel van de coronacrisis heen?

de boodschappen laten bezorgen


“Ik had een geluksmomentje”, meldt een moeder. “Zag gisteren ineens een plekje vrij om boodschappen te laten bezorgen door de A” Daar is een andere moeder lichtelijk jaloers op, bij hen zit de bezorgservice van de plaatselijke supermarkt he-le-maal vol en de bezorgservice van de  supermarkt even verder op, heeft pas op 21 april weer een mogelijkheid…Tegen die tijd, vreest ze, is het gezin al aan van de honger omgekomen….

tips

Echter, zij heeft een slimme oplossing. Ze bestelt haar boodschappen bij de super en haalt ze vervolgens zelf op. Ik kan ik de kinderen even in de auto laten zitten. En is het een kwestie van betalen en inladen. Anders kan ik alleen maar op zaterdag ochtend boodschappen doen als mijn man thuis is.

Moeder Marij tipt: “om 24:00 komen er dagelijks nieuwe bezorgdagen beschikbaar. Zit wel vrij snel vol, maar zo hebben wij nog bijna wekelijks plek op het pick-up point…”
Er zijn moeders die 12.00 uur  s nachts een lastig tijdstip vinden…..
Maar toch, Je moet regelmatig kijken. Bedrijven die ineens sluiten annuleren bestellingen en dan komt er plek vrij.

de boodschappen,een uitje ?

 Voor sommige moeders is even naar de supermarkt ineens een uitje geworden: even eruit, even andere mensen zien. “Even een momentje voor mezelf zonder kinderen. Ik deed altijd eens per week de boodschappen en betaal nu veel meer door mijn dagelijkse tripjes”, zegt Linda.

geld

Dat het nu nog maar 1 x in de week boodschappen doen geld scheelt, is ook een opmerking van Kaat. En je wordt , meld ze, er ook creatiever van, je doet het met wat er in de vriezer zit.

Maak jij een weekmenu?

Sommige moeders maken, met de kinderen een weekmenu. Dat is natuurlijk heel handig bij het boodschappen doen voor een hele week. Maar ja als je op zaterdag bedenkt wat je gaat eten, heb je daar dan op woensdag nog zin in??

Voor juf Petra verandert er niks….

“Ik bestel sinds een jaar al mijn boodschappen online. Voor vijf personen  week boodschappen doen vind ik niet echt grappig.  Ik kreeg zoveel opmerkingen altijd als ik mijn boodschappen op de lopende band neerzette. En nu is het best ingewikkeld om überhaupt een bestelling te kunnen plaatsen. Maar ik had geluk ik heb t/m 30 april iedere week thuis bezorg service

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *