Een kaartje met een cadeautje

kaart

Een kaart met een cadeau, weet je hoe blij ik werd van  bladcadeau? Lees maar  mee..

Het Scherm heeft ons veel goeds gebracht. Het heeft, zeg ik wel eens, de wereld onder onze vingertoppen gelegd. Heb je een vraag? Bijvoorbeeld, de Spaanse griep, wanneer was die nu ook al weer? Open je laptop, tik de vraag in en je hebt je antwoord. Waar we vroeger voor een moeilijke vraag of opdracht naar de bibliotheek gingen ( die nooit open was als jij hem nodig had of het boek was weg), openen we nu onze laptop en binnen een paar minuten beschikken we over meer kennis dan we verwerken kunnen.

Het blijft niet bij kennis: kijk eens in je mail, whats-app, je Messenger? Van hoeveel mensen heb jij wel niet een berichtje gehad, de afgelopen week? Een heleboel, wedden? En met hoeveel mensen heb jij even een Face-time gesprekje gevoerd? Gisteren babbelde ik lang met een vriendin die in Spanje woont, vanmorgen met dochterlief, die niet in hetzelfde dorp woont als ik.Bij jou zal het niet anders zijn, schat ik in.

Al die mogelijkheden zijn heerlijk en ik zou ze op geen enkele manier meer kunnen missen. Maar laten we eerlijk zijn: ze vervangen niet het echte contact, waarbij je elkaar kan aanraken, waarbij de wereld niet gevormd wordt door een schermpje.

een kaart kan je vasthouden

Iets echts, iets wat je vast kan houden, dat is onvervangbaar. Zou het daarom zijn dat grote en kleine mensen zo dol zijn op een kaartje in de bus?

Of je nu vier bent of veertig, acht of tachtig, een mens wordt blij van een mooie dikke enveloppe op de deurmat. Het zegt: iemand heeft aan mij gedacht! En iemand heeft moeite voor mij gedaan!
Voorzichtig de enveloppe openmaken, kijken wat er in zit, de tekst lezen en de kaart ophangen. Heerlijk!

Nog veel leuker wordt het wanneer er in de kaart een cadeautje zit. Een zogenaamde cadeaukaart dus. Nee, nu niet zeggen dan wordt het geen kaart meer maar een pakje! Er zijn tegenwoordig zo veel verschrikkelijk leuke bonnen die je kan opsturen naar grote en naar kleine mensen. Neem de dagje-uit cadeaukaart bijvoorbeeld. Nu kun je zeggen: “nou nou nou, een heel dagje uit…dat vind ik nogal een duur cadeau…” Maar een bijdrage bij een uitstapje is ook altijd van harte welkom! Vergis je niet ! Voor een extra ijsje, een cadeautje na afloop, dat soort zaken
En je kan natuurlijk ook altijd met een groepje samenzweren en allemaal “per ongeluk en geheel toevallig” een mooie kaart sturen met een Efteling bon. Persoonlijk ben ik dol op samenzweringen, op verjaardagen, jullie ook?

Weet je waar mijn zussen mij een paar jaar geleden helemaal blij mee maakten? Met een bladcadeau.
Ik ben namelijk een verwoede tuinierster en dol op bladen over tuinen. Maar je weet hoe het gaat: wij moeders geven overal geld aan uit, behalve aan onszelf.
Ik was dus helemaal blij, toen mijn 2 zussen mij een jaar lang een abonnement op een tuinblad cadeau gaven!
Het was niet alleen heel inspirerend om elk kwartaal al die ideeën in de bus te krijgen. Het waren ook vier cadeautjes….

Lieve zussen, mochten jullie meelezen…..In December he!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *