Verlos ons van het mooie plaatje !

mooie plaatje

Dat dat hele mooie plaatje op Instagram pure nep is, dat weten wij moeders heus wel. Wij zijn namelijk niet gek.

En we weten ook heel best, dat de dochter van de overbuurvrouw nooit prima-ballerina zal worden, al denkt de overbuurvrouw van wel en al mag ze bij de uitvoering van de balletschool de solo dansen.

Dat weten we net zo goed als we weten dat het zoontje van de mede-moeder op het schoolplein niet alleen  hoogbegaafd is, maar ook ( en vooral ) hoogst vervelend….

Zo kan ik een heel blog moeiteloos doorgaan…En niet alleen over kinderen hoor, ook over grote mensen. Het mooie plaatje is vaak wat het is : een mooi plaatje. Een leuke moment opname om dat lastige en soms zo ingewikkelde leven een momentje leuk, mooi en makkelijk te laten lijken.

We kijken naar dat mooie plaatje

En toch he…..trappen we er allemaal ( ikzelf niet uitgezonderd ) in.
We kijken naar dat mooie plaatje waarin een schattig kind van een celeb een ijsje loopt te likken. Ieder haartje in plaats en geen druppel ijs om het t-shirt. Een stralende lach, helemaal blij met  juist dat ijsje, geen spoor van gezeur om de juiste smaak en de hoeveelheid bolletjes…
Ik weet dat het nep is, ik denk dat dat ijsje is ingespoten met haarlak  en ik weet zeker dat de haartjes goed gelegd zijn drie tellen voor de klik van de camera.En toch he…Toch  denk ik even : ja zo moet het zijn…

En mocht de dochter van de overbuurvrouw toch prima ballerina worden, dan is haar dat meer dan van harte gegund: het is een loodzware carrière. En die mede-moeder heeft vast heel wat te stellen met die buien van  haar zoon…
Het is ook helemaal niet dat je het kind het niet gunt. Het is het plaatje dat omhoog wordt gehouden. Het wij-zijn-perfect-plaatje.

Een mooi plaatje waar ik persoonlijk nog steeds enigszins nerveus van kan worden. Met al mijn levenservaring, trap ik er nog regelmatig in…

14 antwoorden
 1. nicole orriens zegt:

  Zo’n mooi plaatje beïnvloedt je onbewust toch inderdaad. Zelfs al weet je intellectueel gezien dat het nep is. Dat is ook het gevaarlijke van die mooie plaatjes.

  Beantwoorden
 2. Isa zegt:

  Oooh ik heb dat ook! Vooral met zwangerschapsaankondigingen en geboortes enzo. pffft! dan denk ik waarom gaat het bij iedereen zo vlot? Terwijl je het verhaal niet kent, natuurlijk.

  Beantwoorden
 3. Laura zegt:

  Ik hoop écht dat Instagram terug wat echter moet worden. Ik ken genoeg moeders die hun kind in vanalles en nog was hijsen om toch maar een mooi plaatje te kunnen schieten..

  Beantwoorden
 4. Manon zegt:

  Het is zo zonde, dat alles zo verpest wordt door bijvoorbeeld Instagram. Ik trap er zelf ook in hoor, vooral als het op reizen aankomt. Ik wil dan tóch ook naar die plekken die ik gezien heb op Instagram.

  Beantwoorden
 5. Saar zegt:

  Jep, hier ook zo eentje. Ik weet ook dat het nep is, dat het erom gedaan is. En toch trap je er onbewust nog in. Vreselijk is dat soms als je het beseft.

  Beantwoorden
 6. mario zegt:

  Klopt, dit is een bekend iets. Je ziet het zo vaak, maar of het altijd de realiteit is, net zoals je zegt, ik denk het niet. Toch smelten we vaak wel als we het dan zien, maar dat er dan, voor de klik even wat correcties worden gedaan dat zien we dan weer niet. Heel herkenbaar. Wij hebben laatst ook wat foto’s gemaakt van ons en toen deden we eigenlijk precies hetzelfde hihi

  Beantwoorden
 7. corrina zegt:

  Vroeger dacht ik wel o wat zien die vrouwen er toch geweldig uit enz tot ik hoorde van iemand dat al haar foto gefotoshopt zijn, beetje jammer maar het gaf mij wel goed gevoel toen ik dat hoorde
  Mijn foto’s zijn puur nature net als mij zelf ha ha wat you zie is wat you get

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *