Vijf tips voor een rustige kerst, door Mieke

rustige kerst

Een rustige kerst? Niet zo moeilijk als je denkt!

De feestdagen zijn een drukke periode. Het is tijd om samen te zijn met familie. Maar soms is het ook hollen van de ene familie naar de andere. Het is eten, nog eens eten en daarna spijt hebben van het teveel eten. Het is warmte en plezier, maar soms ook stress. Daarom heb ik enkele tips voor rustige kerstdagen.

Plan het niet te vol

Van de ene naar de andere plaats hollen, is druk en lastig voor iedereen.
Daarom is het best dat je één avond gezellig thuis kan blijven. Zo reserveren we kerstavond
voor ons gezin. Gezellig hapjes eten in onze kerstpyjama’s. Daarna gourmetten en een spelletje spelen.
Geen stress hier. Op kerstdag gaan we dan naar de families.

Begin op tijd met de hapjes

Vorig jaar begonnen we al om 17u met de hapjes. Zo konden ze alles mee-eten en lagen ze op tijd in hun eigen bed. Geen gesleur met kids, die dan midden in de nacht plots klaarwakker zijn, als je ze moet verleggen (ja, dit maakten we al meermaals mee). Als de kids in bed zitten, dan slaan wij nog een dessertje achterover. Ideaal!

Bouw wat rust in, als je een rustige kerst wil

Wij gaan oudejaar vieren in de Ardennen. Een huisje in de natuur. Wandelen, tijd om te rusten en genieten van de natuur. Niks moet, alles kan. Maar ook als je thuisblijft, kan je best wat rust inbouwen tussen het vele feesten.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Organiseer jij het kerstdiner? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Zoek recepten waarbij je al veel vooraf kan doen, zodat je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. Je kan de gangen ook verdelen. Zo is iedereen verantwoordelijk voor iets en wordt jouw rustige kerst een stuk makkelijker te bereiken.

Cadeaus regel je vooraf

Op het laatste moment nog de laatste cadeaus verzamelen? Dat zorgt zeker voor stress. Voor een rustige kerst, regel je de cadeaus al vooraf. Wij geven alleen aan de meters/peters een cadeau. Dit scheelt ook al veel in het aantal pakjes dat je moet zoeken. Want op den duur is de inspiratie op.

Hebben jullie nog tips voor een rustige kerst?

Lees ook eens van Mieke: Mama doet dit jaar een winterslaap
Lees ook: Tip voor de feestdagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *