Marij Stolp: gedragstherapeut voor honden

honden

Marij Stolp vertelt over haar plezier in honden en kinderen en hoe ze die combineert

Mijn naam is Marij Stolp en ik ben gedragstherapeut voor honden. Van kinds af aan al was ik met diertjes bezig: visjes vangen, katten aaien, honden uitlaten, vogels spotten en “moederen over mijn konijnen”. Heerlijk! Na de middelbare school ben ik biologie gaan studeren en ben afgestudeerd als gedragsbioloog. Daarna heb ik nog een aanvullende opleiding gedaan als gedragstherapeut voor honden. Naast de theorie van de universiteit had ik ook behoefte aan de gewone dagelijkse praktijk. Ik geef prive-trainingen en help gezinnen om te gaan met het (probleem)gedrag van hun hond.

Zodra ik oud genoeg was, ben ik op de buurkinderen gaan oppassen. Ook daar kwam mijn liefde om voor anderen te zorgen naar boven. Mijn vriend en ik hebben inmiddels 2 kinderen,een jongen en een meisjes, voor die tijd paste ik regelmatig op de spruiten van onze vrienden.

Doordat ik zowel honden als kinderen erg leuk vind, ben ik me daar meer in gaan verdiepen. Als mens en dier elkaar begrijpen en probleemloos kunnen samenleven, is dat in mijn ogen een verrijking tijdens de ontwikkeling van je kind. Met eenvoudige voorlichting is dit vaak tot stand te brengen. Voor die probleemloze samenleving help ik graag een handje!

Dus voor vragen als: welke hond past binnen ons gezin? of hoe kan mijn kind met dieren leren spelen? of wat kan ik wel en niet toestaan bij de omgang van mijn hond en kind? ben je bij mij aan het goede adres.

In de loop der jaren heb ik vele dieren gehad: vissen, caviaa’s, konijnen, wandelende takken, een hamster, katten en nu een hond. Dus ook voor vragen over andere huisdieren kan je bij mij terecht!

Meer informatie over mij of over honden en kinderen vind je op mijn website http://www.stolpgedragsadvies.nl.

Wel of geen huisdier? Lees verder bij Marij

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *