Femkes verhaaltjes 11

femke

Ineke Kraijo: Femke’s verhaaltjes : verstoppertje spelen.

Verstopt

Een tijdje geleden zei mama dat luiers voor kleine kindjes zijn en omdat ik al groot ben, kreeg ik van mama iets nieuws, een luierbroekje. Mama zette twee pakken luierbroekjes in de kast en ze zei dat ik nu voortaan broekjes aan mocht. Ik kreeg ook geen rompertjes meer aan, maar echte grote-meisjes-onderbroeken, met mini Mouse, Dora en Hello Kitty. Die vond ik natuurlijk superstoer en ik was heel trots dat ik ze aan mocht.

Maar de luierbroekjes vond ik helemaal niet stoer. Luierbroekjes zijn voor kleine kindjes, net als luiers. Mijn grote broer Jelle heeft dat niet, die heeft gewoon onderbroekjes aan. Ik dacht heel hard na wat ik kon verzinnen om die luierbroekjes niet aan te doen. En opeens wist ik het. Ik ging gewoon op de wc plassen en poepen, dan kon ik als een echt groot meisje alleen een onderbroek aan.

Naar de wc

Dus maakte ik de luierbroekjes niet vies en ging gewoon naar de wc. Mama zei dat dat heel knap van mij was, maar ik hoorde dat ze tegen papa zei dat ze het wel een beetje zonde vond van alle luierbroekjes die nu in de kast staan. Maar ik wil gewoon graag groot zijn, net als mijn broer, want die is heel knap.
Weet je wat mijn broer ook heel goed kan? Verstoppertje spelen.

Verstoppertje spelen

Vorige week deden we verstoppertje. Ik mocht zoeken. Ik telde tot tien en ging mijn broer zoeken. Maar ik vond hem helemaal nergens, niet achter de bank en niet onder de tafel, terwijl dat juist zo’n fijn verstopplekjeis. Daar ga ik altijd zitten.
Opeens voelde ik dat ik moest poepen, dus ik ging naar de wc. Ik vind het altijd heel leuk, omdat ik dan ook een stukje papier mag afscheuren. Dat maakt zo’n leuk geluid. Ik zat op de wc en scheurde steeds een stukje papier af, net zo lang tot de rol bijna leeg was. Maar toen kwam mama en riep: ‘Femke, wat doe je nou? Zo raakt de wc toch verstopt!’

Dat vond ik heel dom van mamam. Jelle was verstopt, maar de wc niet. Die stond gewoon in de badkamer.

lees ook: Voornaam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *