Als je tegen een 10 minuten gesprek opziet

10 minuten gesprek

het tienminutengesprek

Als je tegen een tienminuten gesprek op ziet.

Het kan best zijn dat jij als ouder opziet tegen een tienminuten gesprek.En dat kan een heleboel redenen hebben:

  • je hebt het gevoel dat je juf je kind niet begrijpt
  • straks krijg je te horen dat je kind het niet goed doet
  • je weet dat je kind steeds betrokken is in ruzietjes en vechtpartijtjes
  • eigenlijk vind jij gewoon de juf zelf niet aardig
  • je zit gewoon zelf even heelslecht in je vel
    En zo zijn er vast nog wel meer redenen te bedenken.

Wat kun je nu doen als je je moet voorbereiden op een tienminuten gesprek?

In de eerste plaats is het heel belangrijk dat je eerlijk naar jezelf bent, waarom je er tegen op ziet, want dat helpt met het vinden van de oplossing.

Zit je gewoon door omstandigheden slecht in je vel ? Vertel dat eerlijk aan de juf of meester en zeg dat je weinig kan hebben. Je zal zien : alleen al het vertellen lucht vreselijk op.

Vind jij gewoon de juf niet aardig , dan – wees voorbereid op een schok -: vind de juf jou waarschijnlijk ook niet aardig. Zulke dingen werken nu eenmaal 2 kanten op.

Daar kan je weinig aan doen, behalve : bedenken dat soms mensen elkaar nu eenmaal niet liggen. Dat is niemands schuld. En je hoeft elkaar niet aardig te vinden om samen te werken….

Je kind is steeds betrokken bij allerlei ¨gedoe¨ ?? wees eerlijk !! Je weet niet hoeveel moeders de juf tegen komt die geen foutje bij hun kind kunnen ontdekken. En dat schiet zo weinig op… Geneer je niet dat je kind even door een slechte fase gaat, maar bekijk met de juf wat er op school en thuis gedaan kan worden

Ben je bang dat je kind het niet goed doet ?? Dan heb je waarschijnlijk gelijk. Onderschat nooit het instinct van een moeder. Wederom : bespreek het eerlijk met de leerkracht. En verwacht ondersteuning.

Als je het gevoel hebt dat de juf je kind niet begrijpt, realiseer je dan voor je naar het gesprek gaat dat dat je alles alleen vanuit het standpunt van je kind gehoord hebt. Vraag de juf hoe zij over bepaalde voorvallen denkt en waarom ze deed wat ze deed en trek dan pas je conclusies

Met deze gedachten in je achterhoofd moet een tienminuten gesprek al veel beter gaan. lees ook: Je eerste 10 minuten gesprek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *